En ufrivillig fejlparkering ødelagde den sidste feriedag for familie fra Roskilde, som til gengæld oplevede stor hjælpsomhed og tog den uheldige oplevelse med godt humør.

Dette er en opbyggelig historie om at tage modgang i stiv arm og om uegennyttig hjælpsomhed. Den begyndte søndag ved halvtre-tiden og har en børnefamilie som hovedpersoner.

Famiien Morgan er sydafrikansk og har boet i Danmark et års tid. Søndag var den sidste feriedag for Ian, Annabell og børnene Graham, Alyson og John på seks, fem og fire år. Familien bor i Roskilde og på vej hjem ville de besøge Danmarks Jernbanemuseum. Men sådan kom det ikke til at gå. Deres Opel Astra endte nemlig et godt stykke nede af trinene til cykelkæderen lige over for banegårdscentret.

- Det var min fejl, jeg misfortolkede skiltningen, fortæller Ian Morgan, som var den uheldige chauffør.

Han havde tænkt sig at svinge ind på p-pladsen ved siden af Fynske Medier, men tog fejl af indkørslen og trappen ned til cykelkælderen. Og det var for sent at gøre noget, da fejlen først var opdaget.

Efter at have ringet til Falck fik Ian Morgan at vide, at der var halvanden times ventetid. Og da uheldet skete ved halvtretiden, var mulighederne for at nå på Danmarks Jernbanemuseum inden lukketid kl. 16 forduftet.

- Vi kommer ikke til at nå det i dag, men vi kommer helt sikkert tilbage en anden gang, sagde Ian Morgan, som ligesom resten af familien tog det med et smil.

- Heldigvis skete der ikke noget med børnene, og det ser heller ikke ud til, at der er sket noget med bilen. Det gav bare et bump, og jeg har undersøgt, om bilen lækker noget, og det gør den ikke, lød det i første omgang fra Ian Morgan.

Hjælpsomhed

Mens familien stod og ventede, kom der mange forbi og tog billeder af situationen, som med bilen halvvejs ned ad trappen så ganske spøjs ud.

Men der var andre, som ikke lod det blive ved det. Charlotte Rasmussen, der bor i Nørregade med altan ud mod p-pladsen, kom ned med is til de tre små børn, som heldigvis havde taget uheldet med stor tålmodighed.

En af pladsens faste p-vagter var også forbi, lige efter efter uheldet var sket. Han kiggede langt efter bilen fra Roskilde. Men han kunne dog ikke få sig selv til at udskrive en bøde.

Også fordi, som han med et glimt i øjet konstaterede, den uheldige families bil teknisk set ikke var nået helt ind i den zone, hvor p-pladsen begynder.

Ødelagt udstødning

Falck nåede frem en halv time tidligere en forventet og begyndte det møjsommelig arbejde med at slæbe bilen op af trinene. Det viste sig desværre, at udstødningen var blevet ødelagt, så det var ikke muligt for familien at fortsætte kørslen hjem til Roskilde.

I stedet måtte de begynde på det møjsommelige arbejde med at tømme den ferielæssede bil, for den eneste mulige måde at komme hjem på var nu at tage toget. Og så få bugseret bilen hjem af Dansk Autohjælp, som familien Morgan heldigvis er kunde hos.

Charlotte Rasmussen fra Nørregade var blevet ved bilen og holdt lidt øje med de tre små børn og hjalp med at tømme bilen. Lige som hun havde tilbudt familien, at de måtte komme op i hendes lejlighed, hvis der var brug for toiletbesøg og lignenede.

Og på den måde blev det hele også en positiv oplevelse for familien Morgan, der har lovet sig selv at komme tilbage og besøge jernbanemuseet en anden gang.

- Det er jo den slags uheld det sker, og det vigtigste er jo bare, at ingen kom noget til, som Annabell Morgan formulerede det.

Det er sket før

Det er ikke første gang, at den slags uheld er sket på samme sted. I 2007 var det en tysk bilist, der tog turen ned ad trappen og i øvrigt klagede over en noget uheldig skiltning. Det tyske kærestepar tog dog oplevelsen med et smil og endte med at blive et døgn længere i Odense end det oprindeligt var meningen.

Året efter begik en dansk advokat, der skulle på besøg i mediehuset den samme fejl, og så var det, at myndighederne begyndte at tænke på, om der mon var et eller andet galt.

I juni 2008 blev der sat et vejvisningsskilt lige foran nedkørslen til kælderen. Det blokerede effektivt for bilers nedkørsel ad cykelkældertrappen. Men problemet er bare, at dette skilt på forunderlig vis er forsvundet indenfor det sidste par år.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.