Sidste anlægskontrakt klar: Letbanen holder budgettet

Det er blandt andet omdannelsen af Benedikts Plads, der nu er skrevet under på en aftale om. Dermed er er alle aftaler om anlægesarbejdet på plads. Illustration: Odense Letbane

Sidste anlægskontrakt klar: Letbanen holder budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med sidste kontrakt på anlægsarbejdet i hus ser Odense Letbane nu ud til at holde sig inden for budgettet.

Man har hørt det mange gange før. Store offentlige investeringer, der pludselig bliver markant dyrere end ventet. Men det kommer ikke til at ske med Odense Letbane. I hvert fald ikke som det ser ud nu, efter at selskabet mandag skrev under på den sidste af syv kontrakter om anlæggelsen af letbanen.

Med en pris på 17,4 millioner kroner i et udbud, hvor fem danske firmaer bød ind, blev det M.J. Eriksson A/S, der vandt opgaven med ombygning af kryds samt nye vejbaner, cykelstier og fortove i Albanigade og Benediktsgade.

Derudover skal Benedikts Plads bygges om, så den i fremtiden kommer til at fremstå i et nyt udtryk, som indbyder mere til brug og byliv.

Og ligesom de seks tidligere kontrakter, holdt vinderbuddet sig inden for budgettet. Og det glæder man sig over hos Odense Letbane.

- Det er naturligvis en stor tilfredsstillelse for os, at vi har landet alle syv anlægskontrakter inden for budgettet. Det er resultatet af, at vi med god assistance fra vores rådgivere har gjort et solidt forarbejde. Der er skabt en fornuftig konkurrence i udbuddene, hvor entreprenørfirmaerne også har ønsket at bide til bolle for at komme med om bord i letbaneprojektet, siger Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S.

Med mandagens kontrakt står det nu klart, at M.J. Eriksson skal stå for alt letbanens anlægsarbejde mellem Albanibroen i Odense C og letbanens sydlige endestation i Hjallese. Tidligere har entreprenørfirmaet nemlig sikret sig yderligere tre af letbanens anlægskontrakter - og er allerede i gang med arbejdet på Nyborgvej, Ørbækvej, Niels Bohrs Alle, Campusvej, Hestehaven og Hjallesegade.

De øvrige tre kontrakter, som handler om anlægsarbejdet på strækningen mellem Tarup Center og Odense Banegård Center, er vundet af Arkil A/S og Barslund A/S.

Anlægsarbejdet forventes at gå i gang senest til april i Benediktsgade. Her vil det vare resten af året. Først i den ene vejside og derefter i den anden. Til august forventes arbejdet at gå i gang i Albanigade.

Derefter bliver der en pause i anlægsarbejdet frem til 2020, mens sporarbejdet står på. Letbanens spanske entreprenør Comsa skal lægge skinner, sætte kørestrøm op og bygge en letbanestation midt på Benedikts Plads, inden M.J. Eriksson kan vende tilbage og lægge den endelige pladsbelægning, der skal omgive den kommende station.

Sidste anlægskontrakt klar: Letbanen holder budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce