Sexchikane på præstegården

Foto: Hjørdis Plato

Sexchikane på præstegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANKLAGET: Forstander optrådte nøgen og med beskidt tale. Nu ruller sagen i retten

ODENSE: På et weekendseminar i februar 2003 for medarbejderne på handicapcentret Tarup Gl. Præstegård tiltalte forstanderen tre af sine kvindelige ansatte med ordene "frysetørrede kusser".

En de ansatte, Susanne Rasmussen, fik udover også prædikatet "vatkusse".

Hun har nu via sin fagforening FOA, Foreningen af Offentligt Ansatte, sagsøgt centret. Og sagen blev fremlagt i domhuset på Albanigade for nylig.

Smidt ud

Susanne Rasmussens forklaring i retten var en historie om et tiltagende dårligt forhold mellem forstanderen og hende selv. Det kulminerede på seminaret, hvor de famøse ord faldt ved lørdagens afsluttende fest.

På tilskuerpladserne i retten var der flere foldede hænder og dystre miner - de fleste tilhørende Susanne Rasmussens støtter.

- Jeg havde hørt en del ting fra kolleger inden seminaret om ubehagelige situationer, hvor han fokuserede på deres kvindelighed i stedet for deres faglighed, forklarede Susanne Rasmussen og tilføjede:

- Han kiggede på deres bryster,.

Hun gik derfor til souschefen inden weekendseminaret, som foregik i et luksussommerhus med pool og sauna, for at få ham til at gribe ind. En henvendelse hun foretog, fordi hun følte et ansvar som sikkerhedsrepræsentant på arbejdspladsen.

Men der skete ingenting.

En tur i poolen

Den anspændte situation nåede således sit højdepunkt, da Susanne Rasmussen afviste forstanderen på hans opfordring om en tur i poolen på seminariets sidste dag. "Vatkusse", lød tilbagemeldingen fra den fornedrede forstander.

Efterfølgende uddybede han, da to andre kvindelige kolleger sammen med Susanne Rasmussen afviste endnu en opfordring fra den berusede herre:

- Han kom ud nøgen med en øl i hånden og slog ud med armen:"Hva' så, skal I med i poolen?", forklarede Susanne Rasmussen. Et klart nej affødte prompte bemærkningen "frysetørrede kusser".

Irettesættelse

En uge efter seminaret med snak frem og tilbage mellem Susanne Rasmussen og de to andre kvinder besluttede Susanne Rasmussen sig for at anlægge sag, mens de to andre valgte at tage mod en undskyldning.

Yderligere fik forstanderen en påtale af sin bestyrelse.

Susanne Rasmussen blev sygemeldt og har været det siden. Hun er så mærket af sagen, at hun går til psykolog. Ikke mindst fordi kollegerne tog afstand fra hende, da hun anlagde sag. De skrev, at de ikke ønskede at arbejde sammen med hende længere.

Opbakning

Efter seks vidneforklaringer, hvoraf ikke en eneste afveg fra den kendsgerning, at forstanderen optrådte nøgen med munden fuld af beskidte vendinger afsluttede de to advokater sagen med deres argumenter.

Uden for retslokalet tændte en lidt lettere Susanne Rasmussen en cigaret.

- Nu er vi snart ved målet. Det har været hårdt. Jeg er ud over chikanen blevet kasseret af mine kolleger. Men det betød meget, at der sad nogle og bakkede mig op - både FOA, min søn og tidligere kolleger.

Sexchikane på præstegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce