Odense: Borgerservice vil gøre det lettere for folk med et arbejde at hente et nyt pas eller kørekort uden at skulle tage fri fra arbejde.

Derfor foreslår Borgerservice at udvide en forsøgsordning, hvor folk kan bestille tid til at komme og hente det nye kørekort eller pas - enten tidlig morgen eller om aftenen.

Ressourcerne vil ledelsen finde ved at skære en time af åbningstiden torsdag, så Borgerservice lukker klokken 17 i stedet for 18.

Borgerservicechef Steffen Holbelck forklarer:

- Vi har forsøgt med nogle pas- og kørekortbookinger, som ligger udover den normale åbningstid, og de er rigtig populære.

- Derfor indstiller vi til politikerne, at vi satser på en større fleksibilitet, så det passer til de tidspunkter, hvor folk kan komme uden at skulle tage fri - om det så er klokken 7 om morgenen eller klokken 19 om aftenen, siger han.

- Det handler ene og alene om efterspørgslen, men indtil nu er tiderne blevet revet væk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).