Seminarierektor fyret

Den ledige stilling som rektor på Odense Seminarium efter fritstillingen af Torsten Enemærke (billedet) vil hurtigst muligt blive slået op, oplyser bestyrelsesformand Søren Møller.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Seminarierektor fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

URO: Souschef indsat som leder af Odense Seminarium

Efter længere tids kritik fra både undervisere og studerende, valgte bestyrelsen for Odense Seminarium med Odense-rådmand Søren Møller (K) i spidsen i går at fritstille rektor Torsten Enemærke og indsætte sous-chef Keld Vorup som konstitueret rektor.

Torsten Enemærke forlader et lærerseminarium med en skræntende økonomi og en samling studerende, der er bekymrede for den fremtidige kvalitet i deres uddannelse.

- Øjeblikkeligt ændrer fritstillelsen jo ikke ved seminariets økonomiske situation. Men det er et skridt, der har været nødvendigt for at komme videre, siger bestyrelsesformand Søren Møller.

Både undervisere og studerende har gennem længere tid udtrykt mistillid til Torsten Enemærkes ledelse. Underviserne igennem et mistillidskvotum, og så sent som i går demonstrerede de studerende i mod ledelsen.

Starter på en frisk

Det er da også muligheden for at indlede et nyt samarbejde, der ikke er belastet af mistillid og tidligere strid, som både bestyrelsen, undervisere og studerende finder mest positivt ved lederskiftet.

Ingen ønsker at pege på forskelle mellem Keld Vorup og Torsten Enemærke, når det gælder evner til at bringe seminariet på ret køl.

- Vi møder den nye rektor med tillid, siger medarbejdernes repræsentant i bestyrelsen Hans Dorf, der på et bestyrelsesmøde i juli, som den eneste ikke bakkede Torsten Enemærke op.

Formanden for de studerendes råd, Rasmus Petersen, ser også frem til at kunne starte på en frisk, hvad angår samarbejde med rektor.

- Desuden mener jeg, at det er vigtigt, at de studerende inddrages mere i de valg, der foretages på seminariet. Derigennem kan vi være med til at skabe et mere attraktivt studiemiljø, der kan holde på de studerende, siger formanden.

Studerende, der forlader uddannelsen i utide og derved tager tilskud med sig, har i høj grad været med til at underminere seminariets økonomi.

Nyt udvalg

Udover fritstillelsen af Torsten Enemærke, blev bestyrelsen yderligere enig om at nedsætte et udvalg af undervisere, studerende og rektor, der skal fremsætte en plan for seminariet. Både på kort og lang sigt.

- Og før de afleverer deres forslag til bestyrelsen 18. september, kan vi ikke sige præcis, hvad der skal ske. Det eneste vi ved er, at vi blandt andet vil forsøge at søge om nogle tilskud hos Undervisningsministeriet, siger bestyrelsesformand Søren Møller.

Han understreger at fyringerne, der er blevet planlagt for at sparre, ikke er et dogme for bestyrelsen, hvis rektor i samarbejde med udvalget kan komme med alternative løsninger.

Torsten Enemærke ønskede i går ikke at kommentere situationen, og den nye rektor, Keld Vorup, havde kun følgende kommentar: - Jeg skal have weekenden til at tænke tingene igennem. På mandag klokken 15 holder jeg så et informationsmøde for undervisere og studerende.

Seminarierektor fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce