Mandag formiddag løfter Tinderbox sløret for yderligere seks navn i kølvandet på sidste uges nyhed om Iggy Pop. De kommer alle til at optræde på den genopståede teltscene.

I 2017 havde Tinderbox premiere på en scene, der gav plads til talenter som Chinah, Gilli og Saveus samt de tre vindere af musikkonkurrencen Tinderbox Band Battle.

Iggy Pop til Tinderbox

Den åbne scene erstattes nu med en teltscene med plads til 1.500 gæster, der vil kunne opleve en god blanding af kendte internationale navne og nye danske talenter. Alle dagens seks navne skal optræde på teltscenen, og det mest markante navn er uden tvivl amerikanske The Breeders.

Den tidligere Pixies-bassist Kim Deal har siden 1989 stået i front for bandet, der i 1993 udsendte singlen "Cannonball". Sangen står som en af de mest markante sange fra 1990'ernes alternative rock-bølge, og da albummet "Last " udkom, solgte det hurtigt en million eksemplarer og betragtes i dag som en indie-klassiker.

Iggy Pop er en levende legende

Kim Deals tvillingesøster, Kelley Deal, er også en del af The Breeders, og sammen væltede søstrene Store Vega så sent som i oktober 2017, hvor Gaffa gav koncerten fem stjerner under overskriften "Gigantisk garagerock". Bandet optræder fredag 29. juni.

De øvrige fem navn er Jamie Lawson, der har haft et kæmpehit med singlen "Wasn't Expecting That", den danske trio Off Bloom, som har været P3's Uundgåelige med singlen "Love To Hate It", IAMJJ, der tidligere har optrådt på Northside, søstertrioen Velvet Volume, der har udsendt flere albummer og givet en hyldet optræden for Kronprinseparret, samt Bisse, der sidste år modtog hele fem statuetter til Steppeulven og sammenlignes med C.V. Jørgensen og David Bowie.

Se de forskellige spilletidspunkter og de øvrige navne på www.tinderbox.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
2
Jack White bliver hovednavn på Tinderbox

Jack White bliver hovednavn på Tinderbox

Bastille, Craig David og Editors på Tinderbox

Bastille, Craig David og Editors på Tinderbox

Nye navne til Magicbox, som får ny identitet

Nye navne til Magicbox, som får ny identitet