Seeberg stemt for at fuldføre sambafest


Seeberg stemt for at fuldføre sambafest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REDEGØRELSE: HCA-fondens bestyrelse afventer Anker Boyes holdning til den mulige mafia-forbindelse i Rio

ODENSE: Medlemmerne af H.C. Andersenfondens bestyrelse modtog natten til onsdag en redegørelse fra fondens generalsekretær, Lars Seeberg, om det planlagte H.C.A. arrangement i Rio i samarbejde med byens største sambaskole.

Både selve redegørelsen og Seebergs anbefaling lægger op til, at arrangementet den 7. februar næste år gennemføres.

Og det på trods af, at den brasilianske sambaskoles ærespræsident, Luiz Pacheco Drummond, tilhører spillemafiaen.

Medlemmerne af fondens bestyrelse vejede i går for og imod.

Amtsborgmester Jan Boye (K) er betænkelig ved at bakke op om Seebergs anbefaling.

Amts-Boye skeptisk

- Jeg har læst materialet, hvor der lægges op til, at arrangementet gennemføres. Hvilket Lars Seeberg også gør. Men jeg er personligt skeptisk, og Udenrigsministeriet er åbenbart det samme. I hvert fald hvad angår kronprinsparrets deltagelse i samba-arrangementet, siger Jan Boye.

- Men jeg savner stadig en klar udmelding fra fondens formand, borgmester Anker Boye (S), før jeg vil tage endelig stilling, siger han.

Lars Seeberg ønskede i går ikke at afsløre hverken redegørelsens eller sit eget standpunkt.

Rådmand Jørgen Lund (V) bekræfter redegørelsens positive syn på at arbejde videre med arrangementet i Rios gader, hvor sambaskolens parade tænkes smykket med H.C. Andersen-motiver.

Balladen om sambafesten med et tilskud fra fonden på 1,1 million kroner til sambaskolen "Imperatriz Leopoldinense" skydes afsløringen af ærespræsidenten, Drummonds, karriere i Rio de Janeiros underverden.

Han har en dom på seks års fængsel for illegal spillevirksomhed og for at organisere bevæbnede bander.

Jørgen Lund (V) ønskede ligesom et andet fynsk medlem af fondsbestyrelsen, Niels Jørgen Langkilde (K), ikke at lufte sin stillingtagen offentligt før i dag.

- Eftersom ikke alle medlemmer har haft mulighed for komme med deres bidrag, vil jeg vente med at sige noget til torsdag, siger Jørgen Lund.

Anker Boye bekymret

Han drøftede sagen med borgmester Anker Boye (S) i går efter byrådsmødet. Konklusionen på samtalen var, at fondens bestyrelse vil udsende en pressemeddelse i dag.

Anker Boye var i går stadig bekymret for samarbejdet med sambaskolen efter at have læst redegørelsen.

- Jeg er ikke hidtil blevet foreholdt risikoen ved arrangementet, og historien er for mig kommet som en trold af en æske, sagde Anker Boye.

- Vi må huske, at vi har et stort ansvar for hele HCA-fejringen og for Kongehuset.

I søndagsavisen fastslog Anker Boye, at hvis der er hold i historien om en mafiaforbindelse, så skal samarbejdet stoppes.

Udenrigsministeriet vil drøfte spørgsmålet om kronprinsparret deltagelse i samba-arrangementet med de berørte parter, inden der træffes en endelig beslutning om parrets eventuelle deltagelse.

- Det giver sig selv, at når der kan rejses berettiget tvivl om karakteren af konkrete arrangementer, vil Udenrigsministeriet ikke kunne anbefale, at medlemmer af det danske Kongehus deltager, skrev ministeriet i en pressemeddelelse.

Redegørelsen, som fondsbestyrelsen har fået, indeholder en redegørelse dels fra ambassaden i Brasilien og dels fra den danske forretningsmand Jens Olesen, der har stået for kontakten til sambaskolen. Dertil en anbefaling fra Lars Seeberg.

Seeberg stemt for at fuldføre sambafest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce