Se videoen: Jegind hængte borgmesterkæden om Rahbæk Juels hals

Som det byrådsmedlem med højest anciennitet var det Venstres Jane Jegind, der måtte give den borgmesterkæde, hun så gerne selv ville have haft, til Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Vibeke Volder

Se videoen: Jegind hængte borgmesterkæden om Rahbæk Juels hals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Jane Jegind har forsøgt at vriste borgmesterkæden fra Peter Rahbæk Juel (S), men på onsdagens konstituerende byrådsmøde måtte hun hænge kæden om halsen på Rahbæk Juel, der er valgt som Odenses borgmester de kommende fire år.

Hun har kæmpet for selv at få den.

Men som det byrådsmedlem med højest anciennitet måtte Venstres Jane Jegind onsdag placere den eftertragtede borgmesterkæde på skuldrene af Peter Rahbæk Juel fra Socialdemokratiet, da det nyvalgte byråd konstituerede sig.

Med 18 røde mandater mod 11 blå blev det en markant valgsejr til Rahbæk Juel, der med stort smil og et forsigtigt kram tog imod den tunge kæde.

- Kære byråd. Tak for valget og tillykke med valget til jer alle, sagde han til de 29 ansigter rundt om byrådsbordet - 12 er nye, 17 har siddet der før.

- Vi går fire spændende år i møde. Hvis vi om fire år kigger på et satellitfoto af Odense, vil vi se en letbane køre igennem byen, vi vil se byggekraner afløst af færdige byggerier, fremhævede borgmesteren.

- Optimismen har slået rod, og nu skal vi holde fast og få omsat det til flere jobs. Der er nok at tage fat på, og det bliver ikke altid let, men jeg er sikker på, der er en vilje til at løse opgaven.

Også Jane Jegind, der indledte mødet, mens Peter Rahbæk Juel sad rankrygget og ventende på en stol bag hende, brugte blandt andet sin tale på et kig på kommende opgaver.

- Der var engang. Sådan starter mange eventyr og historier, og vi bestemmer selv, hvilken type historie vi vil skabe. Odense skal bygges, formes og forvandles, og vi beslutter selv, hvordan fremtiden skal berette om de beslutninger, vi kommer til at tage her i salen, sagde Jegind.

- Det er odenseanernes liv, der kommer til at ligge i dagsordenernes sagsresuméer og indstillinger. Det er et enormt stort privilegium for hver og en af os, og det er et ansvar, vi ikke skal tage let på.

Og så gav hun byrådskollegerne, der havde allerførste dag, en lynintroduktion til byrådssalen.

Hvordan den - med tekniske undtagelser - står stort set uberørt siden opførelsen i 1953. Hvordan embedsmænd og presse er fordelt i hver deres loge. Og hvordan uret i midten af salen spiller en lille melodi, hver gang klokken slår hel - og at det lige kræver lidt tilvænning at tale henover melodien, der i øvrigt er komponeret af arkitekten Helweg-Møllers hustru.

Det nye byråd - der ivrigt havde mobilerne fremme for at forevige både sig selv og partifællerne - havde et overkommeligt første møde: 20 minutter tog det, inden der var bobler og kransekage sammen med familierne i rådhusets festsal og derefter middag for byrådsmedlemmerne og direktørerne.

Næste og formentlig længere byrådsmøde er 24. januar.

Se videoen: Jegind hængte borgmesterkæden om Rahbæk Juels hals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce