Flakhaven var forvandlet til en skydebane - ingen turde feste på pladsen, fordi der blev skudt

I mindst 20-30 minutter var Flakhaven foran Odense Rådhus nytårsaften forvandlet til en skydebane, mens der blev affyret bomberør og raketter mod rådhusets facade. Ruder blev knust og rådhusuret blev skudt i stykker. Personale og særlige vagter så fra vinduerne, hvordan der helt bevidst blev sigtet mod rådhuset.

Ifølge øjenvidner var det ikke beboere fra bymidten, som spontant var kommet til Flakhaven for at fejre nytåret. Der kom biler fra andre dele af byen. Familier og unge blev sat af, mens andre ventede på dem i parkerede biler i sidegaderne. Med sig havde de både raketter og bomberør, som omkring midnat blev brugt til en intens beskydning af rådhusets facade. Ruder blev sprængt og uret ødelagt.

På det lille filmklip ser man, at folk bevidst undgår at opholde sig på selve pladsen, formentlig fordi man ved, at der skal skydes fladt mod bygningen og ikke op i luften for af fejre nytåret. Både gerningsmænd og tilskuere har trukket sig tilbage for ikke at komme i skudlinjen. I mørket kan det være svært at skelne personerne - ingen kan umiddelbart genkendes - men øjenvidner oplyser, at nogle af gerningsmændene har holdt bomberør i hænderne, mens skud efter skud er fyret mod facaden.

Fra rådhuset var vagterne noget chokerede over de skud, som ramte bygning og ruder. Der gik en alarm, da en rude ind til festsalen blev knust, men allerede ved et kvarter efter midnat stilnede beskydningen af.

Skaderne på rådhuset skal gøres op i et femcifret beløb - formentlig på mere end 20.000 kr. Der skal bruges lift til reparationerne, og der skal specialfremstilles glas til uret.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
2
Raketangreb på rådhus: Politiet havde for travlt

Raketangreb på rådhus: Politiet havde for travlt

Videobevis: Odense Rådhus udsat for fyrværkeri-hærværk

Videobevis: Odense Rådhus udsat for fyrværkeri-hærværk

9
Ingen kameraer: Politiet vil øge overvågning midt i Odense

Ingen kameraer: Politiet vil øge overvågning midt i Odense