Smid Tøjet Danmark-kampagnen opfordrer i disse uger danskerne til at donere deres genbrugstøj i den gode sags tjeneste. Lørdag modtog en af Røde Kors-butikkerne i Odense intet mindre en 637 kilo tøj. I videoen kan du se butikschef Marianne Busk fortælle om den store portion genbrugstøj, og hvad de frivillige i butikken egentlig tager imod

Sidste år modtog de frivillige i de to Røde Kors-butikker i Odense intet mindre end fem tons genbrugstøj, da Smid Tøjet Danmark-kampagnen løb af stablen. I år er målsætningen som minimum den samme. Hvis alt går, som de fynske røde korsere drømmer om, når den seks tons i år i løbet af de to uger, kampagnen strækker sig over i april.

Sådan lyder det fra Marianna Busk, der er butikschef i Røde Kors på Vesterbro 55.

Lørdag holdt hun sammen med de andre frivillige ekstraordinært åbent i anledning af kampagnen. Og det gav pote.

Fra klokken 10 til 14 modtog hun og de andre frivillige 50 sække med genbrugstøj. Alt i alt 637 kilo kunne de konstatere, da den sidste sæk var blevet vejet.

- Det er fantastisk. Jeg er stolt over, at vi kan samle så meget tøj ind på så kort tid, siger Marianna Busk.

Kampagnen, der så dagens lys sidste år, er et samarbejde mellem Røde Kors, Coop og TV 2. Ifølge den fynske butikschef har den stor betydning for den mængde genbrugstøj, som Røde Kors modtager. Ikke bare i denne og næste uge, hvor kampagnen står på, men også resten af året.

- Kampagnen skaber en opmærksomhed. Det gør, at vi får doneret mere tøj og dermed har mere tøj til salg i butikkerne. Det øger omsætningen en smule, og så er der flere penge at hjælpe med. Det er en win win-situation, siger Marianne Busk.

Sidste år blev der på landsplan samlet 1400 tons genbrugstøj ind i løbet af kampagnen. Ifølge kræfterne bag kampagnen svarede tøjet værdi til en måneds mad til 71.000 familier eller husly til 57.000 katastroferamte familier.

Du kan læse meget mere om kampagnen og fynboernes lyst til at donere genbrugstøj i Fyens Stiftstidende søndag.

Mere om emnet

Se alle
900 flødeboller til Hunderupskolen for at smide tøjet

900 flødeboller til Hunderupskolen for at smide tøjet

Røde Kors i Haarby går aktivt ind i stor kampagne

Røde Kors i Haarby går aktivt ind i stor kampagne