Hvem siger, at matematik kun er for børn, når de er startet i skole? Ikke personalet i Børnehuset Tornbjerg.

Her har en gruppe studerende fra University College Lillebælt fået en idé til, hvordan børnehavebørn på en udholdelig måde kan lære om matematik. Og personalet har takket ja til at deltage i projektet.

Svaret er farverige pæle med symboler og tal. De indbyder nemlig til leg, der skal få børnene til at forstå bare en brøkdel af alt det, matematikken besidder.

Hver pæl har sin kombination af farver, symboler og tal. En af legene handler om at finde tallene og matche dem med symbolerne. Men der er masser af lege, der indbyder til matematiske tanker.

Se video af børn, der leger

Håber at de ikke forskrækkes

800 studerende fra UCL har i løbet af marts arbejdet med innovative løsninger til 118 forskellige udfordringer. Projektet hedder "Innovation på tværs", og det handler om at finde måder at gøre Odense smartere. En række grupper af studerende har derfor været på besøg i de otte børnehuse under institutionen Holluf Pile - Tingkær, for at lave tiltag med arbejdet med matematik.

Og et af de mest konkrete er dette fra Børnehuset Tornbjerg.

- Vi drømmer om, at de ikke bliver forskrækket over matematik, når de får det i skolen. At de møder det med nysgerrighed og oplever, at de husker det som noget sjovt fra børnehaven, siger institutionsleder for alle otte børnehuse Karen Sterling.

Hun fortæller, at der tidligere ikke har været det store fokus på matematik i børnehaven, fordi man ikke har vidst, hvordan man skulle håndtere det. Andet at lære børnene at tælle.

- Men nu er det synligt, og bevidstheden er den helt store forskel. Det er ikke farligt at sige "matematik" i en børnehave, siger hun.

Læs hele historien med reportage fra børnehaven i Fyens Stiftstidende onsdag eller på mitfyn.dk.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.