Over 1000 år gammel stenkiste fundet. Nu åbnes den

Arkæologer fra Odense Bys Museer har gjort et enestestående fund i forbindelse med en udgravning ved den trækirke, hvor Knud den Hellige i 1086 blev dræbt ved alteret.

For tæt på alteret, hvor kongen blev dræbt, har arkæologerne nu fundet en over 1000 år gammel stenkiste.

Fundet af en stenkiste i resterne af en trækirke meget tæt på alteret indikerer, at det er en person fra samfundets allerøverste top, der er sted til hvile.

Det er ikke kongen selv. Hans jordiske rester er stedt til hvile i en sarkofag i den nuværende domkirke. Men museumsinspektør Jakob Tue Christensen gætter på, at det måske kan være resterne af en af landets første biskopper.

Låget på stenkisten er gået i tre stykker, men har der er intet der tyder på at låget har været fjernet, siden det blev lagt på.

Onsdag middag begyndte arkæologer at fjerne låget for første gang i mere end 1000 år. Der er tale om en mand, formentlig en fra samfundets top, lød konklusionen fra en af arkæologerne.

Det er anden gang der findes en stenkiste på det sted. Det skete sidst i 1917, men da var kisten ikke intakt. En del af den ene ende manglede.

Den arkæologiske udgravning i området udføres lige nu som en del af forarbejdet til den kommende letbane i byen.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Tom bispe-grav: Var dækket af fjernvarmerør

Tom bispe-grav: Var dækket af fjernvarmerør

9
Se øjeblikket da 1000 år gammel kiste åbnes

Se øjeblikket da 1000 år gammel kiste åbnes