Dideriksen-hjørnet er om et år omdannet til ny Fakta og 32 lejelejligheder

I årevis har flere projektmagere forsøgt at omdanne et kendt hjørne i den vestlige del af Odenses centrum fra en tom biludstilling til butik og lejligheder.

Nu sker det.

Fredag eftermiddag markerede Sandal Ejendomme, Odense, begyndelsen på en ny æra for det såkaldte Dideriksen-hjørne, der ligger på hjørnet af Vesterbro og Vindegade

Det skete ved en reception og en markering af, at nu bliver bygningerne revet ned og erstattet af 32 lejligheder og en ny Fakta-butik på 1000 kvadratmeter.

Rådmand Jane Jegind (V) blev sendt op i en "brutal" maskine, og så blev Dideriksen-skiltet smadret.

På mandag begynder nedrivningen. I første omgang indendøre, men i løbet af under et par uger bliver der syn for sagn.

Odenseanske Michael Sandahl, der har gjort gode forretninger inden for it-verdenen, investerer nogle af sine millioner i nybyggeriet.

- Det bliver så godt, at jeg med stolthed vil kunne sige. Det har jeg lavet - ikke kun til glæde for mig selv, men også for byen.

Odenseanske NJ Gruppen laver byggeriet til i alt 80 millioner kroner i totalentreprise.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.