Der var kringle, kaffe og klassikere på stribe, da The Baronets gav nostalgisk søndagskoncert på Restaurant Næsbyhoved Skov

Veninderne Lone Lundgreen, Inge-lise Demant og Margit Nellemann kan ikke huske, hvor mange koncerter de har hørt med The Baronets. Men de fulgte det fynske band tæt, da det var på toppen efter sejren ved DM i beatrock i KB Hallen i februar 1966.

- Jeg hørte min første koncert med dem som 16-årig, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har hørt dem. Deres forsanger, Frank Lauridsen, er helt fantastisk, siger Lone Lundgreen, der er til koncert på Næsbyhoved Skov for første gang.

Inge-Lise Demant, der har været til fire-fem koncerter på restauranten de senere år, glæder sig over, at The Baronets spiller musik, de kender.

- Vi glæder os til at synge med. Men du kommer ikke til at se os på dansegulvet, understreger Inge-lise Demant.

På scenen er The Baronets ved at være klar. Lasse Helner byder velkommen til de 60 gæster, der fylder stort set alle borde i salen.

- Det minder os om den fine sal på Brockmanns i gamle dage. Ikke at vi har spillet der. Vi optrådte på Høloftet, fordi vi kom fra Aarup, siger Lasse Helner og ler.

Forsanger og keyboardspiller Frank Lauridsen er heller ikke uden humoristisk sans.

- Vi plejer at have et hegn foran scenen og sikkerhedsvagter, fordi pigerne går amok. Jeg ved ikke, hvor det er blevet af, konstaterer han, inden bandet kaster sig over Wilson Picket-sangen"634-5789".

Baronets har mødt dem alle

Der serveres både kringle med sukker på og dem med humle i ved bordene til tonerne af Bob Dylan, Steve Miller og Bee Gees, som The Baronets optrådte med i Tivolis Koncertsal. Da århundredets rocknummer, Dylans "Like a Rolling Stone", serveres, trækker Lone Lundgreen mig i ærmet.

- Det var det, jeg sagde. The Baronets' forsanger er verdens bedste.

Et enkelt par drister sig på dansegulvet, mens de fleste andre nynner med og vugger i stolene.

Anekdoterne fyger mellem numrene og især i pausen, hvor The Baronets-medlemmerne fortæller om mødet med Procol Harum, The Who, det spæde Led Zeppelin og Jethro Tull.

- Vi sad engang i et blommetræ og spiste af dets blade og drak whisky, mens Jon Lord fra Deep Purple spillede Bach på et klaver, siger Uno Tschicaja og tager sig til hovedet. Den slags anekdoter finder man ikke på.

- Jeg kan også huske, at Uno og jeg tog en taxa fra Brønderslev til Aalborg for at spise en forårsrulle og så en taxa retur. Det er verdenhistoriens dyreste forårsrulle, konstaterer Lasse Helner, mens resten af bandet skraldgriner.

Det er bestemt ikke kun publikum, der nyder søndag eftermiddag på Næsbyhoved Skov.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.