Til sommer er de første klar - 119 ungeboliger, der bindes sammen af 1700 kvm. overdækket byrum

Odense Offentlige Slagtehuse ved Grønløkkevej og Store Glasvej, der blev opført i årene 1926-27, vil om et år være omdannet til et helt nyt by- kvarter med 216 boliger.

Allerede næste sommer tages 119 ungdomsboliger i brug - kædet sammen af et 1700 kvadratmeter stort overdækket byrum, som kan bruges til kulturelle aktiviteter og andet.

Tirsdag præsenterede hovedentreprenøren, fynske Skjøde, det samlede projekt.

Udover ungdomsboliger bygges næsten 100 privatfinansierede lejligheder i forskellig størrelse, og dagligvarebutikken Netto rykker også ind.

Slagtehusene har stået tomme i mange år og var tæt på ikke at kunne reddes, men siden Skjøde i august sidste år overtog komplekset, er der virkelig sket noget.

- Vi er på vej til at skabe noget ikonisk, som mange vil valfarte til Odense for at kigge på, mener Allan Nielsen, der er administrerende direktør i Skjøde.

Virksomheden hvis hovedsæde ligger i Skalbjerg, har cirka 150 medarbejdere.

Ungdomsboligerne skal være færdige 1. august. De sidste lejligheder er klar til indflytning i november næste år.

Den samlede pris lander et sted mellem 260 og 270 millioner kroner.

STIFTSTIDENDE ONSDAG:

REPORTAGE OM IKONISK BYKVARTER

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.