Schaufuss har lagt sig ud med alle i Holstebro

Peter Schaufuss er en mand, der ikke går uden om et slagsmål eller to. Nu kommer han til Odense med sin ballet. Polfoto

Schaufuss har lagt sig ud med alle i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra lokale politikere til David Bowie - Schaufuss er raget uklar med dem

ODENSE: En søgning på ordene "ballade" og "Peter Schaufuss" giver 33 hits i mediedatabasen Infomedia - bare inden for det seneste år.

Søgningen "succes og Peter Schaufuss" giver 40 hits for blandt andet forestillingen om Michael Jacksons liv. Men det er balladen, som har trukket overskrifter og læserbreve i det vestjyske, hvor Peter Schaufuss har lagt sig ud med både David Bowie, kommunalpolitikere og kreditorer.

Vorherre og Schaufuss

Peter Schaufuss blev i 2007 nødt til at skære ned på antallet af dansere, da Holstebro Kommune lukkede for det årlige tilskud på 2,5 millioner kroner i frustration over samarbejdet med balletchefen. Som formanden for kulturudvalget i Holstebro Kommune, Hans Christian Østerby, sagde til Weekendavisen:

- Lad mig sige det igen, så tydeligt som jeg kan: Vi ønsker ikke at samarbejde med Peter Schaufuss længere. Han er velkommen til at blive i byen, men vi kan ikke længere se et samarbejde med ham omkring Dansens Teater, lød ordene fra Hans Christian Østerby, inden han fortalte en vittighed:

- Ved du, hvad forskellen mellem Peter Schaufuss og Vorherre er? Det er, at Vorherre ved, at han ikke er Peter Schaufuss.

Balletchefen blev også nødt til at mindske antallet af elever på balletskolen til fire mod 22 ved starten og droppe planen om et balletcollege med kostafdeling i Dansens Teater.

Omstridt dansehus

Netop Dansens Teater i Holstebro har været omdrejningspunkt for balladen, efter at det offentlige skød 30 rente- og afdragsfrie millioner kroner i projektet, der har Peter Schaufuss som bygherre.

Indvielsen blev efter kommunale rykkere udskudt til 1. oktober, men to dage før åbningsdagen meddelte Peter Schaufuss Balletten, at datoen ikke holdt, snarere blev det februar 2008. Det blev dog til en koncert i november, men i begyndelsen af denne måned var det juridiske selskab bag Dansens Teater endnu ikke på plads - og dermed var driftsaftalen ikke skrevet under.

Økonomisk ømme tæer

Dermed stod Peter Schaufuss Balletten og ikke den selvejende institution Newco - stiftet af balletten, Holstebro Kommune og Kulturministeriet i fællesskab - som ejer.

Under byggeriet af Dansens Teater konstaterede et revisionsselskab for Dagbladet-Holstebro Struer, at balletten økonomisk havde meget ømme tæer. Den led af en "bekymrende mangel på kontanter" og havde brugt for mange penge i forhold til sin formåen.

Det kunne totalentreprenøren bag Dansens Teater, CC Contractors, skrive under på, for firmaet havde millioner til gode hos Peter Schaufuss og ville gå rettens vej for at få dem. Firmaet og Peter Schaufuss var i øvrigt stærkt uenige om udformningen af hjørnerne på Dansens Hus.

- Vi har nok præsenteret Peter Schaufuss for 10 forskellige forslag til hjørnerne. Men ingen af dem har han kunnet bruge, konstaterede direktør Laurits J. Pedersen over for Dagbladet Holstebro-Struer.

Det var i oktober i fjor, hvor Værket i Randers og Musikteatret Holstebro rejste et krav på 200.000 kroner mod balletten for aflyste forestillinger.

Og hvad var det så med David Bowie? Peter Schaufuss Balletten bebudede en David Bowie-ballet uden at have talt med rockstjernen selv, så den forestilling blev aflyst. Peter Schaufuss sadlede om og fortæller i disse dage historien om Marilyn Monroe.

Schaufuss har lagt sig ud med alle i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce