Sats på ny festival-plads


Sats på ny festival-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu gik det ellers lige så godt: Odense har fået styr på koncertfaciliteterne og var i sidste måned vært for både Roger Waters, Bob Dylan og Bryan Adams.

Alligevel er alt ikke helt toptunet. For eksempel har de brave frivillige i Odense Ishockey Klub just fået nej til at arrangere en ekstrakoncert i det store 60'er-rock-telt, som bliver stillet op på Dyrskuepladsen til september.

Begrundelse: Græsset kan ikke bære. Og skuffelse og surhed breder sig.

I virkeligheden er det jo grotesk: Odense har umiddelbart fire områder, der kan bære friluftskoncerter, men ingen af dem er i orden.

Dyrskuepladsen har p-faciliteterne fra zoo og vand- og kloakker. Men den flade græsmark ud til ringvejen er ucharmerende, og toiletforholdene ligner noget fra DDR.

Tusindeårs-skoven har mulighederne til at blive en festivalplads, for området er smukt, og der er ingen naboer, der generes af støj og publikum. Til gengæld er hverken vand-, strøm-, toilet- eller p-forhold i orden.

Engen i Fruens Bøge kan opsuge det meste - men i det følsomme og smukke skov-område er det som om, at alt andet end opera virker som snuskede måger på hvide duge. Faciliteter er der i øvrigt heller ingen af.

Endelig er der det helt officielt og af byrådet udpegede område ved Hollufgaard, hvor man i 2003 vedtog en lokalplan, der skulle være med til at udvikle dette område til Byens Store Festivalplads.

Pris: 70 millioner kroner.

Siden da: Intet er sket.

Odense har i de seneste år taget et tigerspring frem på den populær-kulturelle bane, så byen atter kan tilbyde topkunstnere og mainstream-rock til masserne. Dejligt.

Dette er sket i tæt samarbejde med den professionelle Odense Sport & Event-koncert, der står for driften af tre af byens største indendørs arenaer.

Også godt.

Men Odense er samtidig så stor en by, at der skal være plads til andre aktører. Og der skal være andre faciliteter end de de pauvre udendørs arealer, som findes i dag, hvor ingen fungerer.

Mit bud: Sats på Tusindeårsskoven som kommende festivalplads. Udvikl dyrskuepladsen til en bynær park, der over år kan udvikles til en central park midt i byen - og drop de andre.

Et valg skal træffes, for behovet er der. Og det vil stige.

Sats på ny festival-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce