Rockere og indvandrere holder hellere mund over for politiet end stikker hinanden
Og så tager de sig selv af hævnen
Odense: Hvem trykkede på aftrækkeren, da kuglerne fløj mod Hells Angels klubhus på Petersmindevej tilbage i september 2008 - eller da en maskinpistolsalve gennemhullede en hashklub i Thorbeksgade, eller da der blev affyret op mod ni skud mod AK 81’eren Peter Kjerbye Nygaard på Nyborgvej i maj sidste år.

Ja, nogen ved det, og det gør politiet måske også i flere af tilfældene. Men en række af bandekrigens mest voldelige aktioner har vist sig mere end svære at opklare. Ikke mindst fordi ingen af parterne har lyst til at snakke med politiet.

- Det er en form for kriminalitet, der er vanskelig at efterforske. Men derfor skal vi jo gøre det alligevel, også selv om det måske ikke fører til en straffesag. Der kan komme ting frem under en efterforskning, der måske kan bruges i en anden sammenhæng på et andet tidspunkt, siger chef-anklager på Fyn, Jan Stick.

Overvåget og aflyttet

Har politiet ikke vidner eller indiskutable beviser i form af en dna-profil eller et fingeraftryk, så er det i den grad op ad bakke. Og derfor er de sager, der omtales ved siden af denne artikel også uopklarede. Også selv om både rockere og indvandrere, siden konflikten brød ud, har været massivt overvåget og telefonaflyttet.

Og historien i den snart to år lange bandekrig viser da også, at parterne hellere vil klare tingene selv, når det kommer til hævn.

Da Peter Nygaard var på udgang fra fængsel i forbindelse med en dom for vold mod en indvandrer ved en hashklub i Ny Vestergade, blev han beskudt.

Dagen efter han blev løsladt, samlede han en større gruppe AK 81’ere og gik til angreb på en række indvandrere i byen.

Og da Abdallah A., storebror til en af krigens første mål, i oktober 2008 havde været med til at banke en AK 81’er i en pornoforretning på Vesterbro, kom hævnen i april 2009, da han blev skudt ned med et haglgevær i sin kiosk i Roerskov Haveforening.

De mange hagl var tæt på at koste ham livet, og selv om hans advokat siden har klaget over politiets beslutning om at henlægge sagen, så kommer efterforskerne ikke videre.

Kun i to tilfælde er man i dag så langt, at sagerne er på vej i retten.

I retten til august

Det er i en sag om skyderi mod to uskyldige mænd på Ejbygade i juni sidste år. Her er to indvandrere tiltalt, og den sag begynder i retten til august.

Og så sidder en ung AK 81’er stadig varetægtsfængslet, sigtet for en stribe angreb på indvandrere sammen med Nygaard i juni sidste år. Han er også sigtet for at have skudt efter en ung indvandrer foran Hells Angels klubhus på Petersmindevej i juli sidste år.

Her har en mentalundersøgelse dog udskudt en retssag.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Bandesager opgives

Bandesager opgives