Sagen kort

Pernille Buch-Rømer, stifter af landets Mentiqa-skoler.

Sagen kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mentiqa-skolen i Odense har eksisteret siden 2006.

Det er stifteren Pernille Buch-Rømer, der står bag landets foreløbig to skoler i Odense og Hadsten.

Også i Vejle og Aalborg er der to skoler på vej. Målgruppen for skolerne er børn med særlige forudsætninger og i fokus er høj faglighed og trivsel.

Men i snart to uger har skolen i Odense ligget i dyb krise. Efter et ekstraordinært forældremøde lørdag den 24. maj valgte tre bestyrelsesmedlemmer at trække sig i protest over styreformen på skolen, flere lærere har sygemeldt sig på ubestemt tid, det samme har både viceskolelederen og skolelederen.

Fra både personale,forældre og tidligere bestyrelsesmedlemmer lyder kritikken over den meget stramme styreform, skolerne drives efter. Flere bruger udtryk som "Tvind-lignende", "sekt-agtig" og "diktatorisk" i beskrivelse af den magtfulde stifter og de seks medlemmer af skolekredsen, der går igen på alle skoler.

Sammen styrer de skolerne efter et meget stramt koncept, der blandt andet består af værdier og om fordeling af fag, lektionstimer på 60 minutter og morgensang på alle skoler. Problemerne i Odense kulminerede med planlægningen af næste skoleår, hvor flere forgæves foreslog at ændre lektionerne fra 60 minutter til 45 minutter.

Fyens Stiftstidendes beskrivelse af styreformen fik i sidste uge undervisningsminister Bertel Haarder til at iværksætte en undersøgelse af, om Mentiqa-konceptet er på kant med loven.

Sagen kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce