Sagen fra Stige går tilbage til 1992: Skolen fik besked om pædagogmedhjælpers krænkelser adskillige gange

Sagen mod en tidligere pædagogmedhjælper fra Stige Skole vokser fortsat. Torsdag fortalte en 31-årig kvinde om krænkelser, som skulle være begået mod hende i 1992 eller 1993. Foto: Vibeke Volder

Sagen fra Stige går tilbage til 1992: Skolen fik besked om pædagogmedhjælpers krænkelser adskillige gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssagen mod en tidligere pædagogmedhjælper og håndboldtræner udvikler sig fortsat og trækker nu tråde helt tilbage til 1992. Adskillige piger og forældre fortalte torsdag i retten, at de fortalte Stige Skole om krænkelserne.

Mere og mere tyder på, at Stige Skoles ledelse var bekendt med, at en nu tidligere pædagogmedhjælper skulle have krænket adskillige piger i skolens skolefritidsordning (sfo).

Torsdag afgav en række piger og forældre forklaringer ved Retten i Odense, og flere fortalte, at de orienterede skolen.

- Jeg gik til en lærer og fortalte om ham. Hun blev forbavset og chokeret og sagde, at det var voldsomme anklager, men at hun ville gå til skoleinspektøren, fortalte en nu 26-årig kvinde.

Ifølge hendes forklaring havde pædagogmedhjælperen flere gange nusset hende på brystet og i skridtet, mens hun sad oppe ved ham.

Det var først som 12-13-årig i 2003 eller 2004, at hun betroede sig til læreren, som fortalte, at der "blev taget en snak" med pædagogmedhjælperen.

Sagen trækker nu spor helt tilbage til 1992. En nu 31-årig kvinde fortalte, at hun som seks-syvårig flere gange blev rørt i skridtet af den i dag 55-årige mand.

Hun brød grædende sammen i retten, da anklageren spurgte, hvordan det havde påvirket hende. Svaret var både angst og depression.

Den 31-årige er ikke en del af sagen om krænkelser mod nu 29 piger. Hun vidnede for at kaste lys over perioden forinden det, der er omfattet af anklageskrifterne.

Pige kom grædende hjem

I retten vidnede også de to piger, hvis mødre Fyens.dk tidligere har skrevet om. Mødrene gik til skolelederen Jens Otto Dalhøj omkring år 2002 og fortalte, at pædagogmedhjælperen havde forgrebet sig på pigerne. En henvendelse, der ifølge mødrene ikke blev taget alvorligt.

Den ene af pigerne fortalte i retten, at pædagogmedhjælperen efterfølgende holdt op med at nusse hende. Forældrene reagerede, efter den dengang 10-årige pige kom grædende hjem og fortalte, at den tiltalte havde rørt hende i skridtet.

- Jeg kunne mærke, at han holdt op - at nogen havde sagt noget til ham, sagde den 25-årige.

Den anden pige og hendes mor vidnede for lukkede døre, fordi hun ifølge anklageskriftet ud over blufærdighedskrænkelse også har været udsat for deciderede seksuelle overgreb.

Den tiltalte selv, der nægter sig skyldig, havde meldt sig syg og var ikke til stede under retsmødet.

Tjenstlig samtale

Også en tredje forælder forklarede under vidneansvar, at hun gik til Jens Otto Dalhøj og fortalte, at hendes datter var blevet befamlet af pædagogmedhjælperen. Det skulle være sket i 2006, hvor pigen var syv-otte år gammel og gik i anden klasse.

- Jeg havde fat i ham (daværende skoleleder Jens Otto Dalhøj, red.) flere gange. Han tvivlede på det, jeg fortalte.

Alligevel endte det ifølge moren med, at pædagogmedhjælperen ville blive kaldt ind til en tjenstlig samtale.

- Jeg får senere at vide, at samtalen har fundet sted, og at der så ikke var mere i den sag, fortalte vidnet.

Anklager Maria Fanø-Fredeløkke oplyste til vidnets overraskelse, at der ikke stod noget om en sådan samtale nogen steder.

Sfo-leder pressede på for politianmeldelse

Moren fortalte også, at hun under en samtale med den daværende kvindelige leder af sfo'en fornemmede, at denne havde en viden om pædagogmedhjælperen.

- Det var mærkeligt. Som om hun vidste noget, hun ikke kunne sige. Hun var interesseret i, at det blev meldt til politiet, fortalte moren i retten.

Familien var efterfølgende i kontakt med politiet, men endte med ikke at anmelde noget. I stedet flyttede de fra Odense.

Skoleder for Stige Skole, Søhusskolen og Lumby Skole, Erling Pedersen, oplyser, at skolen undersøger sagen, men ikke har kommentarer på nuværende tidspunkt.

- Det er en personalesag, som jeg ikke kan udtale mig om.

Sagen fortsætter mandag med procedure og muligvis også dom.

Præcisering: Vi skrev tidligere, at den 31-årige kvinde også er en del af sagen. Der er dog ikke rejst tiltalte for det, hun fortalte om som vidne, og hun er således ikke en del af tiltalerne i anklageskrifterne.

Sagen fra Stige går tilbage til 1992: Skolen fik besked om pædagogmedhjælpers krænkelser adskillige gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce