Sag om falske penge udsat på ubestemt tid


Sag om falske penge udsat på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PENGEPRESSE: 51-årig erkendte at have vekslet falske penge til rigtige, men nægtede at have fremstillet dem

ODENSE: En 51-årig mand fra det sydlige Odense, som er tiltalt for at have fremstillet og betalt med falske pengesedler, må nu vente yderligere på sin dom.

Forleden blev han fremstillet ved retten i Odense efter at have siddet varetægtsfængslet siden jul, men den 51-årige mand vævede så meget rundt i sine forklaringer, at tre ud af fire vidner blev sendt hjem igen, og de bliver først indkaldt på et senere tidspunkt.

325.000 kr. i sedler

Den 51-årige er tiltalt for at have fremstillet 325.000 kroner i falske pengesedler sammen med den 42-årige odenseaner Morten Andersen, som i juni blev idømt tre et halvt års fængsel.

Pengesedlerne var blevet produceret i Morten Andersens lejlighed på Vesterdalen. Det var primært 500- og 1000-kronesedler, og for at få dem til at ligne så godt som muligt blev en lille metaltråd pillet ud af ægte 50- og 100-kronesedler og derefter pålimet de falske sedler.

Planen var, at sedlerne skulle rulle i den travle julehandel, hvor ekspedienterne ikke har tid til at kigge ordentligt efter.

Men planen gik i vasken, da en af deres bekendte betalte med en 500-kroneseddel i en kiosk i Odense. Her blev falskneriet opdaget.

I retten forklarede Morten Andersen dengang, at han havde scannet pengesedlerne ind på sin computer, hvorefter han havde printet dem ud på en farveprinter.

Kvaliteten af de falske penge blev bedre og bedre, og til sidst skulle de i "omløb".

Nægter fremstilling

Den 51-årige, som nu er i gang med at få sin sag for retten, nægter, at han har haft med fremstillingen af sedlerne at gøre.

- Morten Andersen troede på, at han havde lavet sedlerne så godt, at de ikke blev opdaget. Jeg var tilbøjelig til at give ham ret, forklarede den 52-årige, hvis forklaring trak ud i timevis i retten.

Til gengæld erkender han, at han har været med til at veksle nogle af dem, blandt andet da de skulle betale en regning på restaurant Bone's.

Det skete også i en veksleautomat i banegårdscentret i Odense, hvor han ad flere omgange vekslede 100-kronesedler til mønter.

- Pengene væltede ud, hver gang, jeg kom en seddel ind. Det gjorde jeg vel omkring 26 gange, sagde han.

Andre sedler - primært 500-kronesedler - skulle sættes i omløb i Århus, hvor Morten Andersen og den 51-årige i dagene op til jul gik ind i forretning efter forretning.

En vennetjeneste

- Det var en vennetjeneste. Formålet var at se, om der kom noget i pressen om de falske sedler, forklarede den 51-årige i retten.

Hele tiden havde han travlt med at skyde skylden videre til den allerede dømte kammerat som den, der havde stået for pengefremstillingen, og at han efter eget udsagn havde været dum nok til at indløse nogle af dem.

Sagen er nu foreløbigt udsat, og et nyt retsmøde er endnu ikke berammet.

Sag om falske penge udsat på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce