Beboer på havnen fotograferede søndag en sæl ved Nordatlantisk Hus, og det er der intet usædvanligt i, oplyser Odense Havns maritime chef

Havnen: - Jeg har ikke set det før. Ikke helt herinde i inderhavnen.

Sådan siger Niels Markvad Andersen. Han bor på Odense Havn og fotograferede søndag eftermiddag klokken cirka 16.45 en sæl, der svømmede rundt i havnen ved Nordatlantisk Hus.

- Jeg har boet på Grønland og ved, hvordan en sæl ser ud, så jeg var ikke i tvivl, siger Niels Markvad Andersen.

Ifølge Jørn Pedersen, der er maritim chef hos Odense Havn, er det sandsynligt, at det var en sæl, Niels Markvad Andersen så. For sæler trækker jævnligt helt ind i havnebassinerne, siger han.

- For 10 år siden ville det have været ganske usædvanligt, men det er det ikke længere. Vi ser næsten dagligt en sæl, der svømmer rundt ude omkring Odins Bro, og nogle gange trækker de helt ind i den inderste del af havnen. De svømmer derhen, hvor føden er, siger Jørn Pedersen, der ikke ved, om der er tale om en eller flere sæler.

- Vandet i havnen er blevet renere de senere år, og derfor er der også kommet flere fisk, som lokker sælerne til. Spørg bare fiskerne, der står og fisker fra bassinkanten, siger Jørn Pedersen, der oplyser, at der bor flere sæler længere ude i Odense Fjord.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.