Såret i jordskælv

Her instruerer den erfarne nødhjælpsarbejder Marianne Larsen 5. klasses Freja Liv Rosander i at håndtere blødende sår. Isak Mazanti Cold er det sårede jordskælvsoffer - til lejligheden smurt ind i teaterblod.
Foto: John Fredy

Såret i jordskælv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Røde Kors underviser børn i nødhjælpsarbejde op til den store landsindsamling

CENTRUM: Freja Liv Rosander har sat en finger på kødsåret for at stoppe den kraftige blødning.

Hun befinder sig lige nu sammen med resten af 5a og 5b fra Vestre Skole i en nødhjælpslejr i Indien.

Her hjælper de jordskælvsofre som Isak Mazanti Cold, der har fået murbrokker ned over sit venstre ben og har hårdt brug for hjælp.

Vigtigt at lære

Selv om det i virkeligheden kun er en øvelse på Vestre Skoles plæne midt i Odense, så er det ifølge Marianne Larsen fra Dansk Røde Kors vigtigt, at børnene er bevidste om nødhjælpsarbejdets værdi, og hvordan man i det hele taget hjælper, når katastrofer rammer.

Over hele landet

Lignende øvelser foregår på syv andre skoler i landet og kommer netop nu for at skabe opmærksomhed om Dansk Røde Kors' landsindsamling 5. oktober.

Odeseanske Marianne Larsen, der har arbejdet for Dansk Røde Kors i 50 år, leder dagens nødhjælpsøvelse på Vestre Skole.

Hun har været nødhjælpsarbejder under katastrofer i blandt andet Uganda, Malaysia og Albanien og ved om nogen, hvor vigtigt det er at få nødhjælp frem til de mennesker, der er ramt af katastrofer.

Vi skal hjælpe

- De mennesker kan ikke hjælpe sig selv. De har brug for vores hjælp, når katastrofen rammer, og de står uden vand og mad og muligvis er sårede samtidig, siger Marianne Larsen.

Såret i jordskælv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce