Rusmiddelcenter Odense tager til Hamborg for at lære alt om hvordan man håndterer lægeordineret, statsfinansieret heroin.
Når Rusmiddelcenter Odense om lidt mere end et halvt år åbner en klinik med lægeordineret, statsfinansieret heroin vil 20-30 stofmisbrugere få hjælp af lige så meget specialuddannet sundhedspersonale – hovedsageligt sygeplejersker.

To medarbejdere fra rusmiddelcentret tager på studietur til Hamborg og besøger et behandlingscenter, der har erfaringer med at give heroin. De skal lære alt om lægeordineret, statsfinansieret heroin lige fra størrelsen på heroinpakker og hvordan man trækker det op i en sprøjte, til hvordan man indretter lokalerne og undgår tyveri og indbrud.

- Vi vil ikke have det vi kalder misbrugsadfærd i klinikken, fortæller centerleder Birthe Vorsum.

Det skal være sikkert for misbrugerne at få heroinen.

- Vi skal se hver bruger i øjnene og kontrollere deres pupiller, for at være sikre på de kan tåle heroinen, siger Birthe Vorsum. Misbrugeren skal også puste i et alkoholmeter – for man må ikke være fuld, når man skal have heroin. Og så skal det kontrolleeres at vedkommende er den som han eller hun udgiver sig for at være.

Det skal være sikkert for sygeplejerskerne at arbejde med heroinen og misbrugerne.
- Vi vil ikke have det vi kalder misbrugsadfærd i klinikken, fortæller centerleder Birthe Vorsum.
Det betyder, at misbrugeren ikke må sidde og fumle med sine blodårer, men skal tage heroinen hurtigt og præcist, som når man tager anden medicin under opsyn af en sygeplejerske, der også holder øje med, at misbrugeren ikke stikker stoffet i lommen og tager det med ud på gaden.

På studieturen til Hamborg skal man desuden finde ud af, hvordan klinikkens rum skal indrettes og ligge i forhold til hinanden med adgangsforhold, så transport og opbevaring af heroinen er sikret mod indbrud.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Narkomaner får heroin af kommunen – hvorfor?

Narkomaner får heroin af kommunen – hvorfor?

Narkomaner får det bedre af heroin

Narkomaner får det bedre af heroin

Reden bekymret over gratis heroin

Reden bekymret over gratis heroin