Sådan får du dit træ til at holde

Rådene er mange til at opbevare og bibeholde juletræets smukke ydre. Læs dem i artiklen her. Foto: Vibeke Volder

Sådan får du dit træ til at holde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et dryssende og tørt juletræ er både irriterende og ser grimt ud. Få gode råd til at holde det nyindkøbte træ flot hele julen.

1. Lad træet stå ude 

Hvis du selv har fattet saven og fældet dit juletræ, så lad det stå udenfor i kulden i mindst et par dage, så det kan vænne sig til at være rodløs. På denne måde får træet ikke et varmechok, når det tages ind i stuen. Både fæld-selv træer og fældede træer kan blive i nettet, indtil det skal ind. 

2. Stil træet koldt og vådt 

Mens juletræet venter på at komme ind, er det vigtigt at stille træet koldt, fugtigt og i læ. Herved undgås, at vandet fordamper for meget fra nålene. 

Det er også en god idé at stille juletræet i en spand med vand, så det kan suge vand til sig, efterhånden som det fordamper. Skær først en til to centimeter af stammen for at åbne træet, så det nemmere kan suge vandet. Husk at fylde vand i spanden undervejs. 

3. Stil juletræet i vand i stuen 

Når det er blevet tid til at få træet indenfor, er det en god idé at sætte det i en juletræsfod, hvor der er plads til at hælde vand i. Hvis dette ikke er muligt, er det bedst at vente med at tage træet ind kort tid før juleaften.

Når træet er taget ind, så vent nogle timer, indtil træet har samme temperatur som rummet, inden der trækkes i grenene. Ellers risikerer de at knække. 

4. Giv træet en hovedpinepille 

For at holde træet så frisk som muligt i længst tid, kan det være en idé at putte en brusetablet i vandet. Før dette virker, skal brusetabletten indeholde aktivstoffet acetylsalicylsyre, som for eksempel findes i kodymagnyl. Det virker på samme måde som det pulver, man bruger til afskårne blomster. 

Kilde: Brancheorganisationen Danske Juletræer

Sådan får du dit træ til at holde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce