24 brudepar benyttede den specielle dato 080808 til at blive viet på rådhuset, og flere har et forhold til ottetallet

Bunkebryllup på rådhuset i Odense

8-tallet er en kinesisk lykketal og tallet symboliserer samtidig det uendelige. Den 08/08-08 betragtes derfor, af mange, som en magisk dato, så magisk at brudepar overalt i landet, i dag, stod i kø for at blive gift. På rådhuset i Odense forrettede Borgmester, Jan Boye, ikke mindre en 24 vielser på to timer.
ODENSE: Da dagens første brudepar på Odense Rådhus havde beseglet den ultrakorte ceremoni med et kys, kunne de samtidig fortælle, at de om nøjagtig et år er i det store skrud. Tanja Beese Nielsen og Jesper Bjerg Pedersen fra Villestofte følger nemlig deres borgerlige vielse op med en kirkelig velsignelse lørdag den 9. august 2009.

- Om vi er nervøse? Nej da. Det skulle da lige være på grund af alle jer pressefolk, lød det fra det odenseanske par, lige inden de af en rådhusbetjent blev budt inden for i bryllupsværelset.

Her mødte borgmester Jan Boye op med borgmesterkæden om halsen og bød dem velkommen til "denne særlige dag".

Rettigheder og pligter

- Med jeres ja siger I ja til at støtte hinanden i medgang og i modgang, og så har I både rettigheder og pligter, lød den venlige formaning fra borgmesteren, inden han klokken 10.01.45 kunne erklære de to for ægtefæller.

De nygifte havde en pæn flok familiemedlemmer med, og de blev budt til brunch på Café Kræz.

Det varede noget længere tid, før borgmesteren og de to vidner, overassistent Liss Skammelsen og rådhusbetjent Søren Jessen, kunne få en bid brød.

Ude på gangen på rådhusets første sal ventede nemlig ikke mindre end 23 andre par, som havde valgt netop 080808 som deres bryllupsdag.

Børnehvin

Der herskede en hyggelig og afslappet stemning, iblandet lidt børnehvin og -skrål og mange tillykker. På trods af det massive antal vielser, hvor der er afsat alt inklusive fem minutter til hver, lykkedes det næsten at holde tidsplanen, så klokken var ikke meget over 12, før Jan Boye kunne ønske det 24. og sidste par tillykke.

Odense skulle efter sigende være den by i Danmark, der netop fredag den 8. august 2008 havde næstflest borgerlige vielser.

Det bar det også præg af foran rådhuset, hvor kilovis af ris var strøet ud på et stort område. Hernede blev mange af brudeparrene mødt af venner, familie og kolleger.

Holdt det hemmeligt

En hel del listede lige så stille væk, som de var kommet. Af de 24 brudepar ønskede knap en tredjedel at holde det hemmeligt, fordi de for eksempel senere vil indbyde til en kirkelig velsignelse. Et par af brudeparrene ønskede af andre grunde ikke at blive fotograferet til avisen.

Fælles for en del af brudeparrene var, at ottetallet havde speciel betydning for det.

Og så er det jo - med alle fordomme om mænd kontra kvinder i behold - lige det med, at det er en let dato at huske - for mændene ...

Se flere brudepar fra dagen og læs mere i Fyens Stiftstidende lørdag
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Gitte og Søren

Gitte og Søren

Hanne og Christopher

Hanne og Christopher

Bettina og Ole

Bettina og Ole