Så fik Anker Boye også vinkælder

Man indretter ikke en vinkælder fra den ene dag til den anden, så mens Anker Boye blev fejret af de mange gæster på Odense Rådhus, sørgede rådhusets personale for at bringe de mange flasker fra gavebordet i sikkerhed et andet sted i huset.
Foto: Robert Wengler

Så fik Anker Boye også vinkælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense: Der kommer næppe til at stå en flaske Pétrus på gavebordet ved en dansk borgmesters fødselsdagsreception. Det kan de takke Peter Brixtofte for, som nok har gjort netop denne vin kendt blandt danskerne, men som samtidig effektivt har forhindret, at den - eller andre dyrere vine, for den sags skyld - ender på en borgmesters gaveliste.

Ingen skal nyde noget af at signalere den form for ekstravagance - hverken giveren eller modtageren. Det er sikrere at holde sig til de billigere vine, og så kan der også blive råd til flere af dem.

Det blev der sandelig også, da der i går eftermiddags var fødselsdagsreception for Odenses borgmester, Anker Boye (S). Mens gæsterne i rådhusets store sal lyttede til taler, sang og almindelig smalltalk, balancerende med buffet-tallerkenen og et glas vin, gik avisen på opdagelse i gavebordet udenfor. Og det gælder tydeligvis stadig, at hvis man ikke ved, hvad man skal give, kan man altid give en flaske vin.

Eller tre. For det synes at være god tone, at der som minimum skal være to og gerne flere flasker i en vingave. Hvor kunne det dog være befriende engang at se nogen satse på at give én rigtig god flaske i stedet for tre udmærkede.

Nå, undertegnede er nok arbejdsskadet, så lad det være nok at konstatere, at mens opbuddet af gratulanter i salen ved siden af var noget af det nærmeste, man kommer en levende odenseansk udgave af "hvem er hvem?", kunne det samme ikke helt siges om flaskerne på gavebordet.

Udvalget var bredt, og der var da en del kendte navne imellem, men få af de helt store. Her var en pæn blanding af især italienske, franske og australske flasker.

Og en enkelt giver havde tænkt utraditionelt og gav - i stedet for seks flasker - hvad der lignede en tredobbelt eller firedobbelt magnum af vinen Villa Antinori. Sådan en karl genererer i sig selv en god snak blandt ens gæster, når den bliver sat på bordet.

Der var både barolo, barbaresco, brunello, amarone, bordeaux, australsk cabernet og shiraz/grenache, portvin, whisky, cognac, pineau des Charentes og enkelt flaske champagne - foruden diverse danske øl - og der blev kørt små ladvogne væk og ned i kælderen, og flere flasker kom til, mens undertegnede så småt opgav at notere dem alle ned. Da havde de første halvandet hundrede flasker været oppe og vende på gavebordet.

- Vi har et rum, hvor de kan komme ind og stå. Og så må han (Anker Boye, red.) have en vinkender med herind en dag for at afgøre, hvilke flasker der skal drikkes nu, og hvad der kan vente, mente en af rådhusbetjentene.

Læs mere om hvilke flasker

Anker Boye fik på Fyens.dk/vin.

Så fik Anker Boye også vinkælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce