En stor, international e-sportsturnering trækker til december 12 af verdens bedste Counter-Strike-hold til byen. Tusindvis af tilskuere i Sparekassen Fyn Arena og millioner af mennesker verden over ventes at følge med i turneringen, hvor Odense Kommu

Det har været i São Paolo og New Work, Köln og Dallas.

Men når vinderne af den næste finale i verdens største e-sportsturnering i computerspillet Counter-Strike skal findes, så bliver det i Odense.

Odense Kommune bekræfter nu, at der over de næste tre år investeres 3,5 millioner årlige kroner i hvert år i de tre vintre at trække et stort e-sportsarrangement til byen, og ved det første af slagsen fra 5. til 10. december i år ventes 13.500 tilskuere i Sparekassen Fyn Arena.

Dér skal 12 af de bedste Counter-Strike-spillende hold fra Europa og Nordamerika dyste om en samlet præmiesum på en million dollars, og millioner af mennesker ved skærme verden over ventes at kigge med.

Odense vises frem

- At være vært for en af de vigtigste e-sportsbegivenheder i verden er en fantastisk mulighed for at vise Odense frem til et globalt publikum, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

- I Odense har e-sport længe været en integreret del af foreningsmiljøet, og det spiller perfekt sammen med byens fokus på ny teknologi. Med den her begivenhed skaber vi en unik platform for at markedsføre Odense som en by, der er på forkant med at skabe og udvikle job inden for moderne industrier som droner, it og robotter, siger han.

Også by- og kulturmand Jane Jegind (V) erklærer sig både begejstret og parat:

- E-sport og gaming i almindelighed er en social aktivitet, som bringer mennesker sammen og skaber en nysgerrighed og interesse for ny teknologi og viden, som både Odense og verden har brug for.

Turneringen hedder Pro League CS:GO Season Six Finals, og billetsalget skydes i gang fredag den 11. august klokken 12.

Få et indtryk af, hvad der venter, i videoen herunder.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Astralis får millioner: Tøjimperium satser på fynsk e-sportshold

Astralis får millioner: Tøjimperium satser på fynsk e-sportshold

Afsløres i dag: E-sportens verdenselite på vej til Odense

Afsløres i dag: E-sportens verdenselite på vej til Odense

Se pressemødet: Her afsløres stor e-sportsturnering i Odense

Se pressemødet: Her afsløres stor e-sportsturnering i Odense