Så er det frem med skøjterne

Kort: Gert Ejton.

Så er det frem med skøjterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkedammen og Svanedammen bliver weekendens foretrukne legepladser
Skovsøen har en våge midt på - og lader stadig vente på sig

Nætter med nattefrost ned mod de to cifre har ikke været nok til at fryse Skovsøens overflade hård nok til skøjter.

Alligevel kommer vi ikke til at vente længere.

Munkedammen og Svanedammen i henholdsvis Munkebjerg- og Kochsgade-kvarteret blev i går eftermiddag meldt klar, så her kan man stå på skøjter med kommunal velsignelse.

- Vi har været ude at feje sneen af issen, så overfladen bliver så god som mulig, siger gartner Søren Ribergaard, der de seneste uger dagligt har holdt skarpt øje med isens tykkelse.

Først i går kunne han konstatere, at isen stak de nødvendige 13 centimeter ned under overfladen, som giver ham lov til at bytte de gule forbudsskilte ud med nogle, der siger, at det er i orden at færdes på isen.

Ugen igennem håbede Søren Ribergaard at kunne åbne den store skøjtebane i Fruens Bøge, men selv om nattefrosten har hjulpet til de seneste dage, har det ikke været tilstrækkeligt.

- Der er en våge midt på Skovsøen, hvor søen også er dybest, og her måler isen ikke mere end otte centimeter, og det er for lidt, siger han.

Så langt når tommestokken end ikke ned under isen på søerne ved Vollsmose. Seks centimeter er, hvad det kan blive til, så her frarådes al færdsel direkte.

- Strømmen gennem de tre søer betyder, at isen ikke fryser til. Den nordligste af dem har vi faktisk slet ikke målt is-tykkelsen på, for det er umuligt at komme ud på den. Bevoksningen lukker den helt af, siger han.

Søren Ribersgaard og de øvrige kommunale folk holder øje med isens udvikling på søerne de kommende dage, men et godt fif fra fagmanden lyder, at så længe det fryser, som det gør i dag, burde den holde.

- Alligevel skal man altid holde øje med den, når man er ude at skøjte. Ingen is er helt sikker, siger han.
Så kan man godt finde skøjterne frem - nogle steder.
Så kan man godt finde skøjterne frem - nogle steder.
Foto: Robert Wengler

Så er det frem med skøjterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce