Så er Halifax åbnet i det tidligere Franck A

De forskellige udgaver af det tidligere Franck A er efterhånden svære at genkende i det nyåbnede Halifax Burgers. Foto: Sugi Thiru

Så er Halifax åbnet i det tidligere Franck A

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Burgerrestaurant har stille og roligt slået dørene op og er klar til den hårde konkurrence om kunderne på det odenseanske marked.

Burgerbar? Nej. Formel restaurant? Nej.

Halifax Burgers, der netop har slået dørene op i det tidligere Franck A, serverer burgere ved bordene, og fungerer som sådan som restaurant. Men stemningen er uformel. Det er noget, Ulrich Dehler, der står i spidsen for Halifax-kæden, vægter højt:

- Det skal være en fuld restaurant-oplevelse, men det skal være afslappet sig Ulrich Dehler.

Tirsdag åbnede Halifax Burgers lige så stille i de historie-fyldte lokaler i Jernbanegade. Det er kædens 12. restaurant og den første vest for Storebælt. Ikke nok med det er den med 172 pladser også kædens hidtil største. Og når vejret bliver til det, kommer der endnu flere pladser udendørs. Ulrich Dehler fortæller, at dialogen med kommunen om udeserveringen er i fuld gang.

Lokalet er stort, men der er bygget reposer, og baren, som man har beholdt fra det kuldsejlede forsøg på at genoplive Franck A, er med til at dele lokalet op. Hvor der både er lysfyldte vinduespladser og intime båse, mens den overordnede kunstneriske udsmykning går igen i forhold til de 11 andre Halifax-steder.

Halifax Burgers' chef, Ulrich Dehler, er klar over, at konkurrencen er skarp, men han ser med fortrøstning på fremtiden i Odense. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers' chef, Ulrich Dehler, er klar over, at konkurrencen er skarp, men han ser med fortrøstning på fremtiden i Odense. Foto: Sugi Thiru

36 ansatte

I månederne op til åbningen har de forbipasserendes nysgerrighed været kolossal. Mange har, fortæller Ulrich Dehler, kigget ind og fortalt gamle Franck A-historier. Planen er da også, at en væg lige ved indgangen skal fyldes med gamle billeder og udklip, der hylder det ikoniske, oprindelige Franck A.

Mens der er arbejdet med at færdigindrette restauranten, har der også været gang i en omfattende rekruttering. Der er i alt 36 ansatte i Halifax Burgers Odense-afdeling. Og mens man tidligere har kunnet oplære nyansatte i en af kædens andre restauranter, har det på grund af geografien, været anderledes i Odense, hvor de ansatte har været gennem tre oplærings-weekender op til åbningen. 32 af de 36 er lokale nyansatte, mens blandt andet restaurantchef og køkkenchef er hentet fra Halifax' egne rækker.

Høj kvalitet og en god energi er noget af det, Ulrich Dehler fremhæver som det, der skal gøre Halifax tiltrækkende i en tid, hvor både restauranter som sådan og burgersteder vælter frem i Odense.

- Alt hos os er hjemmelavet undtagen oksebøfferne og osten, fortæller Ulrich Dehler, som føler sig fortrøstningsfuld i forhold til, at god kvalitet og god atmosfære skal hævde Halifax i den skarpe konkurrence i Odense.

Sohaib Haj Abdulqader kom til Danmark for cirka fem år siden. Han er fra Syrien. Sohaib læser på VUC samtidig med arbejdet. Han vil gerne læse videre til kok. Han betegner sin familie som
Sohaib Haj Abdulqader kom til Danmark for cirka fem år siden. Han er fra Syrien. Sohaib læser på VUC samtidig med arbejdet. Han vil gerne læse videre til kok. Han betegner sin familie som "kokkefamilien", og hans bror arbejder som kok på Michelin-restauranten Frederiksminde. Foto: Sugi Thiru

Livemusik

Det kan være sin sag at fylde en restaurant med 172 pladser, og noget af det, som ifølge Ulrich Dehler skal være med til at skabe liv hen over åbningstimerne er blandt andet, at man i aftentimerne fredag og lørdag vil holde åbent til klokken 01 og gradvis forvandle sig fra et spisested til et gå-i-byen-sted. Med fokus på cocktails - gerne i kander - og på specialøl fra Braunstein. På sigt er der planer om livemusik, i hvert fald hver fredag. Typisk i form af en m/k med guitar og sangstemme.

Fredag, lørdag og søndag er der åbent fra kl. 10 med særlig fokus på morgenmadsburgere, som Halifax med stor succes har lavet og solgt på Roskilde Festival, men aldrig før har inkorporeret i restauranterne.

I en tid med øget fokus på bæredygtighed, er Ulrich Dehler også ganske stolt af, at Halifax har et stort udvalg af hjemmelavede veganske bøffer på menuen, der gør, at man kan spise en burger med god samvittighed.

Og så hører det med til historien, at når varmen melder sig, bliver Halifax Burgers også et sted, hvor man kan slå sig ned og nyde en latte, en øl eller et glas vin, fortæller Ulrich Dehler. Som med vilje har fravalgt den store åbningsfestivitas, men bare stille og roligt har ladet Halifax Burgers komme i gang på byens i nyere tid mest omtalte restaurant-adresse.

Baren fra forsøget på at genoplive Franck A er beholdt hos Halifax Burgers, men den ligner ikke helt sig selv. De særlige bar-pladser er indrettet efter inspiration hentet i Hamburg. Foto: Sugi Thiru
Baren fra forsøget på at genoplive Franck A er beholdt hos Halifax Burgers, men den ligner ikke helt sig selv. De særlige bar-pladser er indrettet efter inspiration hentet i Hamburg. Foto: Sugi Thiru
Mikkel Wiinholt har arbejdet for Halifax-kæden i lidt over to år. Han er flyttet til Odense fra Hillerød for at være restaurantmanager. Inge Sophie Mouritzen, 21, har taget et sabbatår. Hun er ansat som tjener på fuldtid og vil om et års tid gerne læse teologi i Århus. Hun synes dog, det er blevet så hyggeligt og sjovt at arbejde i restauranten, at hun allerede er ked af at skulle flytte. Foto: Sugi Thiru
Mikkel Wiinholt har arbejdet for Halifax-kæden i lidt over to år. Han er flyttet til Odense fra Hillerød for at være restaurantmanager. Inge Sophie Mouritzen, 21, har taget et sabbatår. Hun er ansat som tjener på fuldtid og vil om et års tid gerne læse teologi i Århus. Hun synes dog, det er blevet så hyggeligt og sjovt at arbejde i restauranten, at hun allerede er ked af at skulle flytte. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Anne Holmgaard, 22, er ansat som tjener i Halifax Burgers. Foto: Sugi Thiru
Anne Holmgaard, 22, er ansat som tjener i Halifax Burgers. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax har et stort udvalg af veganske burgere. Foto: Sugi Thiru
Halifax har et stort udvalg af veganske burgere. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru

        Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru

        Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru

        Der er masser af pladser i det åbne rum, men der er også lidt mere intime og tilbagetrukne steder. Foto: Sugi Thiru
Der er masser af pladser i det åbne rum, men der er også lidt mere intime og tilbagetrukne steder. Foto: Sugi Thiru

        Bryghuset Braunstein fra Køge er hovedleverandør af øl - og en enkelt cider - til Halifax. Men der har også sneget sig et enkelt lokalt produkt ind. Foto: Sugi Thiru
Bryghuset Braunstein fra Køge er hovedleverandør af øl - og en enkelt cider - til Halifax. Men der har også sneget sig et enkelt lokalt produkt ind. Foto: Sugi Thiru

        Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers åbner i det gamle Franck A. Foto: Sugi Thiru

        Halifax Burgers' chef, Ulrich Dehler, er klar over, at konkurrencen er skarp, men han ser med fortrøstning på fremtiden i Odense. Foto: Sugi Thiru
Halifax Burgers' chef, Ulrich Dehler, er klar over, at konkurrencen er skarp, men han ser med fortrøstning på fremtiden i Odense. Foto: Sugi Thiru

Så er Halifax åbnet i det tidligere Franck A

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce