Venstre-rådmand Jane Jegind: - Hvis der var en let og simpel løsning, så havde vi grebet den

Det bør overvejes at lave bus og cykelgade i Frederiksgade, lyder det fra partiet SF.

Meldingen kommer efter, at det fra beboere og folk, der færdes i Frederiksgade, har lydt, at det er "vanvittigt" og "farligt", at Odense Kommune fra 1. marts vil sende 65 ekstra busser om dagen gennem den i forvejen hårdt trafikbelastede gade.

Det sker, fordi smutvejen gennem centrum via Torvegade og I. Vilhelm Werners Plads lukkes for at skabe plads til, at byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade kan rykke længere mod syd.

I Frederiksgade, der skal overtage nogle af de busser, der ikke længere kan køre gennem bymidten, er frygten, at det vil skabe farlige situationer for de bløde trafikanter på cykel og til fods.

SF's byrådsmedlem Brian Dybro forstår godt, at beboerne og de, der færdes i Frederiksgade er bekymrede.

- Jeg synes også, at 65 busser ekstra - ud over dem, der kører i forvejen - lyder af rigtig mange, siger han.

Situationen med de ekstra busser, der skal sendes gennem den smalle gade, må føre til en grundig politisk overvejelse af, om ikke det er tiden at gøre Frederiksgade til en ren bus- og cykelgade. Hvis bilerne er væk vil der være bedre plads til at afvikle bus- og cykeltrafikken uden der opstår farlige situationer, påpeger han.

- Og den kollektive trafik og cyklismen har højere prioritet end biltrafikken, siger han, men fastslår samtidig, at det endnu ikke er tale om et konkret forslag, men om en "tænkning".

V: Værktøjskassen er tom

Hos Venstres rådmand for både bus- og trafikområdet i Odense, Jane Jegind, er der ingen lyst til at fornægte hverken biler eller andre typer trafikanter adgang til Frederiksgade.

- Der skal være fremkommelighed for alle trafikanter, siger Jegind.

Rådmanden siger, at hun forstår bekymringen omkring trafiksikkerhed, der er i Frederiksgade, men konkrete løsningsforslag har hun svært ved at komme med.

- Vi har ikke så mange redskaber i kassen. Så skal der enten være færre busafgange eller vi skal sende nogle busser ud på nogle lange omveje. Hvis der var en let og simpel løsning, så havde vi grebet den, lyder det, og hun tilføjer:

- Vi er ved at bygge byen om. Vi (Venstre, red.) har selv været med til at beslutte, at vi skal have en letbane. Nogle andre har besluttet at lukke en stor hovedfærdselsåre (Thomas B. Thriges Gade, som Venstre var imod at lukke, red.).

EL: Noget skal gøres

- Jeg har sagt det før, og siger det igen: Det bliver skidt, før det bliver godt, lyder det fra Jane Jegind.

SF normale alliancepartner på den trafikpolitiske venstrefløj, Enhedslisten, mener, ligesom SF, at Frederiksgade er et problem. Partiet har ingen konkrete ideer på blokken, men der må ske ændringer, lyder det fra partiets medlem af By- og Kulturudvalget Per Berga Rasmussen.

- Noget skal vi have gjort, siger han.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes