S-politiker efter tilsyn i kemikalieejendom: - Det ligner mere og mere en politisag

Ejendommen på Nordbirkvej i Seden er ejet af Seden Ejendomsinvest, som har lejet den ud til Årslev Entreprenørforretning. Foto: Michael Bager

S-politiker efter tilsyn i kemikalieejendom: - Det ligner mere og mere en politisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bør for alvor overvejes at politianmelde, hvad der egentlig foregår og har foregået inde på erhvervsejendommen på Nordbirkvej 4 i Seden

Det mener i hvert fald byrådspolitiker og medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen (S) efter tirsdagens tilsyn udført af Odense Kommune.

- Politiet har jo mulighed for at efterforske bagud, siger han.

Ved det varslede tilsyn tirsdag gik kommunens folk forgæves efter beviser, men fandt flere mistænkelige forhold på ejendommen. Forhold, der kunne tyde på, at de polske arbejdere hos firmaet Årslev Entreprenørforretning har været indkvarteret i rum tæt op ad det lager med farlige kemikalier, der også findes på ejendommen. De fandt også en lastbil fyldt med inventar, hvilket i tilsynsnotatet betegnes som "meget mistænkeligt".

Ifølge eksperter er det aldeles uansvarligt og potentielt livsfarligt, hvis noget af kemien var lækket eller var kommet i kontakt med hinanden.

Mens tilsynet ikke fandt nogen håndfaste beviser på, at der har foregået indkvartering, kunne avisen berette om den oprydning og bortskaffelse af spor, som hele morgenen og formiddagen tirsdag i timerne op til det varslede tilsyn havde været i gang.

Om det siger Anders W. Berthelsen (S):

- Virksomheden kaster mere og mere mistanke på sig selv. Det ligner mere og mere en politisag.

Opfordring: Kom med dokumentationen

Konservartives Kristian Guldfeldt mener, der er behov at komme til bunds i sagen. Både i forhold til de polske arbejderes indkvartering og i forhold til de 39 ton kemi, der forsvundet fra ejendommen samt i forhold til de 31 ton, som stadig står tilbage.

- Både for miljøets skyld, men også af hensyn til beboere i området og medarbejderne, siger han.

Alligevel ønsker han ikke direkte at forholde sig til, om der skal ske politianmeldelse fra Odense Kommunes side.

- Det tror jeg en jurist skal vurdere, siger han.

Anders W. Berthelsen fastslår, at kommunens indsats ikke må stoppe med tirsdagens tilsyn.

- Selvfølgelig skal kommunen ikke lukke sagen her. Der er masser af gå videre med. Både boligsagen og kemisagen, siger han og opfordrer vidner med indsigt i, hvad der er foregået på ejendommen, til at stå frem og henvende sig til kommunen eller til politiet.

- Jeg vil opfordre til, vi får så meget dokumentation på bordet som muligt, så politiet kan se, der er en alvor sag her, de skal begynde af efterforske, siger han.

S-politiker efter tilsyn i kemikalieejendom: - Det ligner mere og mere en politisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce