Den 50-årig togfører og folketingskandidat fra Odense, Frede Skaaning, dropper nu landspoliti for at blive byrådskandidat til valget i november 2017.

Han er nuværende folketingskandidat i Svendborgkredsen og tidligere medlem af Regionsrådet, men nu vil 50-årige Frede Skaaning kæmpe for en plads i Odense Byråd.

- Jeg kan i hvert fald bekræfte, at jeg er indstillet til at blive valgt som en af kandidaterne for Socialdemokraterne i Odense Sydøst, fortæller togføreren, som for seks-syv år siden blev ramt af den politiske bacille.

Frede Skaaning fortæller:

- I 2009 gik den politiske interesse mig for alvor i blodet. Det var egentlig meningen, at jeg så ville stille op ved byrådsvalget i Odense i 2013, men det blev i stedet til Regionsrådet allerede ved valget i 2009. Og her sad jeg i fire år.

- Siden blev jeg folketingskandidat i Svendborgkredsen og blev i juni sidste år andensupppleant til Folketinget. Det kandidatur er jeg nu på vej til at afvikle, for så i stedet at satse på en plads i Odense Byråd.

Hans parti tillader ikke dobbeltmandater - bortset fra i helt specielle tilfælde.

Frede Skaaning har det politisk rigtig godt med Odenses vækststrategi, og samtidig er han som sit parti og den øvrige venstrefløj i Odense fortaler for, at Odense hæver skatten lidt for på den måde at kunne levere odenseanerne bedre service.

Han er gift på 26. år og har to døtre på henholdsvis 21 og 23 år.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.