Socialdemokraterne vil have undersøgt konsekvenserne af at lukke Frederiksgade for bilkørsel

- Vi skal have vendt stenene igen for at se, om der kan findes en anden løsning i Frederiksgade. Vi kan ikke stå model til, at folk frygter for deres liv dernede.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen, efter der de seneste dage har været rejst hård kritik af, at der fra på mandag sendes yderligere 65 busser gennem gaden dagligt. Ud over den massive trafik, der i forvejen er kommet i gaden, siden lukningen af Thomas B. Thriges Gade i juni 2014.

Konkret vil han nu bede By- og Kulturforvaltningen undersøge konsekvensen af at lukke for bilkørsel på Frederiksgade.

- Som jeg lige kan se regne ud, kræver det, at Reventlowsvej dobbeltrettes, men det må forvaltningen også lave en vurdering af, siger Anders W. Berthelsen.

SF gør samme overvejelse

Der har hidtil ikke været politisk opbakning til, at gøre noget mere drastisk for at ændre på forholdene i Frederiksgade, men SF's Brian Dybro sagde onsdag, at muligheden for at lukke vejen for biler nu må overvejes.

Anders W. Berthelsen siger:

- Argumentet har hidtil været, at det giver alt for meget trafik på Palnatokesvej. Men det kan være, vi skal have en fornyet analyse af det. Det vil selvfølgelig bare flytte genen derud. Men det kan jo godt være, at man kan leve med det i en begrænset periode, indtil letbanen åbner om fire år.

SPM: Åbner du hermed en dør på klem for noget, Socialdemokraterne ikke tidligere har ville åbne en dør på klem for?

- Det ved jeg ikke. Jeg har hele tiden sagt, at det er et kæmpe dilemma, og at Frederiksgade er hårdt presset. Jeg siger ikke, at det er løsningen, for bliver det lige så slemt for borgerne på Palnatokesvej, som det er i Frederiksgade, så er vi lige vidt. Men lad os prøve at få en undersøgelse af det. Jeg kunne godt tænke mig at få en ny vurdering fra forvaltningen.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes