Fædre skal også have digital post om deres børn


Fædre skal også have digital post om deres børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cæcilie Crawley (S) vil have praksis ændret, så begge forældre får digital post fra det offentlige

Odense: Selv om mor og far har fælles forældremyndighed, er kommunen ikke forpligtet til at sende beskeder og breve til begge forældre.

Det betyder, at fædre ofte ikke får vigtig information om deres børn, og det forhold vil byrådsmedlem Cæcilie Crawley (A) nu have lavet om:

- Det er manglende ligestilling og et levn fra fortiden, når kommunen ikke sender brev til begge parter, hvis der er fælles forældremyndighed. Det er med til at sende et signal om, at det stadigvæk er mor, der har hovedansvaret for opdragelse, men det er jo slet ikke tilfældet i moderne familier anno 2014. Her 1. november gik hele landet over til digital post, og da det ikke koster mere at sende et ekstra digital brev ud, er det passende, at vi nu ændrer på det, siger hun.

Cæcilie Crawley har derfor bedt om at få sagen på næste møde i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Kan give problemer

Praksis skyldes, at de fleste børn er tilknyttet deres mødres cpr-nummer fra fødslen. Derfor er det typisk kun mor, der får den digitale post om barnet.

Det betyder, at hvis kommunens psykologer for eksempel indkalder begge forældre til et møde om deres barns dårlige opførsel, vil kun en forælder få besked.

Det kan også være et brev om en afstemning om frokostordning i børnehaven. Og det kan give problemer, hvis der er knas i forholdet mellem forældrene.

Fædre får medhold

Ifølge Metroxpress, der rejste sagen for godt 14 dage siden, har Ligebehandlingsnævnet givet flere fædre medhold i, at kommuner bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødrene.

Nogle kommuner - blandt andet København - har ændret praksis, og det skal Odense altså også gøre, mener Cæcilie Crawley:

- Hvis kvinder skal have ordentlige forhold, skal mænd også, siger hun.

Fædre skal også have digital post om deres børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce