Fredag aften gik det helt galt på Posten, da hiphop-gruppen Molotov Movement og publikum kom i karambolage. Spillestedsleder Morten Østlund kalder det "historisk dårlig opførsel" af et optrædende band og garanterer, at det aldrig kommer til at opt

Fredag aften stod spillestedsleder Morten Østlund bag baren få meter fra scenen på Posten. Han noterede med tilfredshed, at aftenens koncert var gået bedre end frygtet, da gruppen Molotov Movement skulle i gang med aftenens sidste sang. Så gik det hele pludseligt værre end frygtet.

- Jeg havde netop forladt baren, fordi jeg ville ind blandt publikum og nyde, at alt var forløbet uden problemer. Så eksploderer det hele oppe ved scenekanten, hvor et skænderi udvikler sig til slagsmål, da en fra gruppen hopper ned og slår en tilskuer. Jeg løber straks ud til indgangen og henter tre ekstra vagter, da jeg frygter, at det kan gå helt galt. Vagterne får lynhurtigt skilt parterne ad og lukket de gæster ud, som er en del af den gruppe, hvor en er blevet slået, siger Morten Østlund.

Bandet bliver også fulgt ud bag scenen, så situationen ikke eskalerer yderligere.

Se video: Koncert endte i tumult

- Der er en masse tumult, men så vidt jeg ved, er der kun én tilskuer, som bliver slået. Ham, der slår, er ikke medlem af gruppen. Men en del af et stort slæng, de har med. Det ændrer ikke ved, at det er rapperen Gilli, som udløser balladen ved at begynde at skændes med publikum. Når man laver hiphop, hvor man bruger et grimt sprog, må man kunne holde til at få nogle hårde kommentarer fra salen, siger Morten Østlund. 

Flere vagter end nogensinde

Når der er udsolgt på Posten, kan der være 900 gæster. Typisk kræver det fire vagter på arbejde. Men fredag aften var hele 12 vagter på job til at passe på 375 tilskuere. Det indikerer tydeligt, at spillestedet havde en idé om, at det kunne gå galt.

- For et par år siden havde vi besøg af MellemFingaMuzik, som er en del af Molotov Movement. Der var en gennemgående ond stemning til den koncert, og det var på baggrund af den oplevelse, at vi havde skruet gevaldigt op for antallet af vagter i fredags. Vi har aldrig tidligere haft så meget vagtpersonale tilstede, men det kom alligevel bag på dem, at det var bandet, de skulle have holdt øje med, siger Morten Østlund.

I de efterhånden 15 år han har arbejdet på Posten, kan han ikke mindes en lignende batalje.

- I 1960'erne og 1970'erne tror jeg, det skete ret ofte, at bandmedlemmer og publikum røg i kløerne på hinanden. Men jeg har aldrig oplevet det før. Jeg er virkelig chokeret og kan garantere, at ingen af dem fra gruppen kommer til at optræde på Posten igen, siger Morten Østlund.

Han synes ikke, at et kastet ølglas af plastik mod scenen forsvarer reaktionen.

- Man skal naturligvis ikke smide med ølkrus, men det er ikke så voldsomt, at det berettiger knytnæveslag, siger Morten Østlund.

Grotesk episode

Blandt de 375 publikummere var hovedparten teenagere. Og det undrer Morten Østlund, at der nærmest ikke var forældre at spore på Posten.

- Det er naturligvis vores rolle at passe på gæsterne, men det var alligevel mystisk, at så mange 14- og 15-årige var til koncert på egen hånd. Netop til en koncert af denne karakter. Men måske har forældrene ikke vidst, hvad Molotov Movement er for en gruppe, siger Morten Østlund.

Det er ikke nogen hemmelighed, at hiphop-koncerter ofte kan gå voldsomt for sig, men Posten skærer ikke umiddelbart ned på genren fremover.

- Jeg vil gerne præsentere hiphop på Posten, da det hører hjemme i et hus som vores. Men det er klart, at vi kommer til at evaluere på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at undgå ballade, siger Morten Østlund.

Han mangler stadig at få be- eller afkræftet, om der blev viftet med en kniv, hvilket en video fra episoden indikerer.

- Hvis der er én fra bandet eller deres crew, som har haft en kniv med, er det helt ude i hampen. Det kan godt være, at navnet Molotov Movement lægger op til ballade, men det kommer ikke til at foregå på Posten. Jeg skal ikke stå én gang til og se skræmte og skuffede gæster forlade Posten, fordi et band eller deres medbragte venner slår på publikum. Det er uprofessionelt ud over alle grænser, og jeg har svært ved at se, at man som seriøst spillested vil hyre dem efter denne groteske episode, siger Morten Østlund.

Vi har forgæves kontaktet bandets pladeselskab og bookingbureau for at få en kommentar.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
6
Koncert på Posten endte i masseslagsmål: Se video fra tumulten

Koncert på Posten endte i masseslagsmål: Se video fra tumulten