Røg afslørede brand på Ydes Hotel


Røg afslørede brand på Ydes Hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mindre brand i et nød-strømsanlæg kunne have udviklet sig mere dramatisk, hvis ikke naboer havde været opmærksomme på røgudvikling fra Ydes Hotel i det indre af Odense i går eftermiddag.

Odense Brandvæsen og Odense Politi måtte i aktion først på eftermiddagen. Hans Tausensgade blev spærret af, og brandfolkene gik i gang med at undersøge, om der var personer på hotellet, som kunne være i fare.

Det var ikke tilfældet, og hurtigt viste det sig, at branden kun var ganske beskeden. Den menes at være opstået i et nødstrømsanlæg, hvor der var overgang i ladesystemet til et større batteri. Varmeudviklingen havde bredt sig til nogle papirhåndklæderuller, der sendte en kraftig røg ud.

Brandfolkene kunne hurtigt slukke ilden og rydde op på stedet, og efter denne forskrækkelse, kunne værelserne atter benyttes.

Ydes Hotel er hundrede år gammelt. Det blev i sin tid etableret af Fru Ydes, og hotellet udmærkede sig i starten af 1900-tallet ved at være den højeste bygning i gaden. To etager var nok til at opnå denne placering.

I dag er Ydes Hotel en slags selvbetjeningshotel. Der er 16 dobbeltværelser og ni enkeltværelser.

- En brand i den indre by og da især på et hotel er en alvorlig sag, hvor det gælder om at skride hurtigt ind, siger vagthavende ved brandvæsenet.

Branden i teknikrummet kunne have ulmet længere og med en helt andet og mere dramatisk udvikling, hvis det var sket i nattetimerne. Skrappe regler for brandsikring og røgdetektorer ville formentlig også have afsløret branden i tide.

Røg afslørede brand på Ydes Hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce