En plan for fordeling af fodboldbaner i Odense giver Røde Stjerne deres eget anlæg og et nyt klubhus.

Mandagens løsning på en banefordeling ved Falen og Dyrskuepladsen kom ikke kun i stand takket være otte ekstra millioner og en gruppe politikere, der fandt sammen. Det var i høj grad de involverede klubber, der henover weekenden var med til at komme frem til en løsning. I hvert fald hvis man spørger hos boldklubben Røde Stjerne, der endte med at måtte rømme deres baner på den ene side af Falen til fordel for et nyt anlæg på Cigaren, mellem Falen, Kløvermosevej og hospitalet.

Og i klubben glæder man sig over løsningen.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kommer over et sted, hvor vi sammen med Lavia (bueskydeklub red.) kan få et nyt klubhus og et ordentligt anlæg. Vi kommer til at flytte men kun 400 meter. Vi bliver i området, og vi flytter til noget, der med sikkerhed bliver bedre, siger Henrik Pedersen fra Røde Stjerne. Han har været klubbens koordinator i sagen om de ekstra boldbaner, der skulle fordeles til ikke mindst OB's amatørafdeling. Og i hans optik er stort set alle glade for løsningen.

Hos Røde Stjerne håber man, at eksempelvis opførelsen af et nyt klubhus kan give dem bedre omklædningsfaciliteter og et indendørs depotrum.

- Der, hvor vi har til huse nu, må vi have boldene i et udendørs skur, og det forringer altså holdbarheden af dem. Samtidig håber vi, at vi bliver hørt, når klubhuset skal opføres, så vi får så optimale forhold som muligt.

Det har taget næsten et halvt år at finde frem til en løsning, og selv om der i starten var megen uenighed mellem både klubber imellem og klubberne og dyrskuet, så håber man hos Røde Stjerne, at alle kan komme videre. Og de mindre klubber med Kildemosens Boldklub, Posten, Enghaven og Bolbro GIF har allerede taget det første skridt.

- Vi laver et samarbejdsudvalg, så vi kan drage fordel af hinanden. Vi kan godt konkurrere på banen, men vi kan lige så godt hjælpe hinanden, hvis vi kan. Hvis en klub vil lave et stævne, så kan man måske låne baner af hinanden og så videre, siger Henrik Pedersen.

Hvornår kabalen rent faktisk bliver lagt afhænger af, hvor hurtigt man eksempelvis kan lave bueskydebane, boldbaner og klubhus på Cigaren. Først når det er på plads, kan Røde Stjerne og Lavia flytte og give plads til OB's nye område ved Falen.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

1
Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Dyrskueformand efter boldbanekabale: Nu kan vi udvikle dyrskuet

Måske banede valget vejen

Måske banede valget vejen