Røde Kors vil have børn til at samle penge ind

Målgruppen for pixibogen er børn fra tre til seks år.

Røde Kors vil have børn til at samle penge ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pixibøger om naturkatastrofer skal skaffe flere indsamlere til nødhjælpsindamling.

Røde Kors har udgivet en lille billedbog til børn. Bogen, der hedder 'Hvorfor samler vi ind?', er blevet uddelt i tyve børnehaver i Odense.

Formålet med projektet er at få flere indsamlere til at melde sig til organisationens store indsamling den 5. oktober.

- Mange familier med små børn vil gerne gøre det til en udflugt at samle ind. Vi har mange familier, men vi vil gerne have flere, siger Lajla Hallundbæk, formand for Røde Kors i Odense.

Historien i bogen er på seks sider. Den starter med at beskrive følgerne af jordskælv, tørke og orkaner. Så følger en tegning af et barn der græder med teksten 'Det er ikke spor sjovt for børnene og deres mor og far'.

Det næste billede viser et måltid mad, og har teksten 'Men med lidt hjælp kan sultne børn og voksne i hele verden få mad'. På bogens sidste billede smiler barnet, mens teksten lyder 'Så bliver de glade igen'.

- Vi har delt bøgerne ud til børn i tyve børnehaver i Odense. De er blevet utroligt godt modtaget. Vi har snakket med institutionsledere, som har været meget positive, siger Lajla Hallundbæk.

Børnene har fået bøgerne med hjem i en konvolut med ordene 'Dansk Røde Kors' udenpå. Så kunnne forældrene selv vælge, om børnene skulle have pixibogen.

Inden kampagnen startede, fik Røde Kors pædagoger til at kigge på bogen, for at afgøre om den fortæller om katastrofer på en måde, som er egnet for mindre børn.

- Bogen er overhovedet ikke skræmmende for børn. Jeg synes, der er lavet et sobert stykke oplysningsarbejde, siger Lajla Hallundbæk.

- Børn på seks år ved godt, at der sker sådan nogle ting rundt om i verden.

Røde Kors vil have børn til at samle penge ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce