LO-formand [Bloed retur]Harald Børsting med kone åbnede ballet,[Bloed retur]og rockmusikeren Billy Cross var med [Bloed retur]til at lukke og slukke [Bloed retur]arbejdernes kampdag
Odense: Det var de bedste betingelser for en vellykket arbejder-kampdag med sol, varme, dåseøl i massevis og musik.

Og så naturligvis de obligatoriske 1. maj-taler, som for de flestes vedkommende næppe var andet end et påskud til at mødes med venner, kolleger og bekendte.

- Ni ud af 10 kommer alene for at drikke øl, som ungersvenden og elektrikerlærlingen Bjarke Jørgensen formulerede det, mens han åbnede endnu en guld-Tuborg på dåse i Ansgars Anlæg.

Arbejdernes kampdag åbnede allerede fra den tidlige morgen med LO-boss Harald Børsting, der havde taget hustruen, LO’s formand for faglige seniorer Lillian Knudsen med.

Børsting tordnede mod regeringen og talte mest om den stigende arbejdsløshed.

- Det ser slemt ud med de nye arbejdsløshedstal. Vi skal bruge 1. maj til at prøve at råbe regeringen op, sagde Harald Børsting i sin tale.

Vil man påstå, at arbejderbevægelsen er død blev det modbevist senere på dagen på Flakhaven, hvor pladsen foran rådhuset var tætpakket.

Her talte både LO Odenses formand Helle Nielsen og rådmand Anker Boye (S).

I Munke Mose havde græsrødderne, de autonome og andre, som ikke vil være sammen med de mere etablerede partier, slået sig ned.

Her var også et kuriøst indslag med et ellers sort-klædt optog bestående af antifascister og socialister, der gik ind for flere farver.

Fast tradition gennem 30 år

Flest var der alligevel i Ansgars Anlæg, hvor Socialdemokraterne og venstrefløjens partier har slået sig sammen til en enorm festdag.

- Jeg er arbejder, og jeg plejer altid at komme her, siger pensionist Flemming Rasmussen, der også delte kritik af regeringen ud.

- Vi kan ikke gøre noget ved regeringens politik, men vi prøver alligevel, sagde han og afslørede, at 1. maj-dagen altid har været en fast tradition for ham gennem flere end 30 år.

Rockmusikeren Billy Cross gik på scenen og spillede, indtil pladsen lukkede ved 18-tiden. Bagefter fortsatte festen på mere improviseret vis, og det skete ifølge Fyns Politi forholdsvist roligt.

- Det har ikke været anderledes end en almindelig fredag aften, siger vagtchef Per Franck.
  • Fyens Stiftstidende