Rockstjernen Ray Davies til Odense efter 38 år


Rockstjernen Ray Davies til Odense efter 38 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONCERT: Eksklusivt møde med manden bag Kinks på Rytmeposten
ODENSE: Et af rockhistoriens største navne, Ray Davies, kommer til Odense for første gang siden 1966, da han var frontfiguren i The Kinks ved den legendariske koncert for 4000 mennesker, der nærmest gik amok i Fyens Forum.

Smadrede koncertsale var hverdagskost for de vrede unge mænd fra London - dengang i tresserne.

Onsdag den 13. oktober er en mere afdæmpet, men stadig vital Davies tilbage i byen, denne gang med et nyt band.

De giver koncert på Rytmeposten som de kalder "Performing Songs New and Old".

Scoop

- Vi er glade for at kunne præsentere dette verdensnavn. Det er et scoop, siger Rytmepostens kunstneriske leder Jan Aaskov.

Som skaber af The Kinks har komponisten og sangskriveren Ray Davies forlængst slået sit navn fast med adskillige spalter i alverdens rock-leksikoner. Han slog sit navn fast som gruppens frontfigur som 17-årig i starten af tresserne.

Sange med bid og vid

Med sange som "Well Respected Man" (som Peter Belli plankede til dansk), "Dedicated Follower of Fashion" og "Dead End Street" - alle med bid og vid - viste Ray Davis sig tidligt som en af beatgenerationens betydeligste sangskrivere. Det er blevet til flere rockhits som "You Really Got Me", "Lola" og "All Day of The Night" og "Days".

Ray Davies, der netop er fyldt 60, har med skiftende held forsøgt sig solo, ligesom han, som forfatter, har udgivet selvbiografien X-Ray - og han er også set som skuespiller og instruktør i filmen Absolute Beginners - i 1986.

Davies og Kinks har til forskel for de fleste andre tresserbands forstået at forny sig i takt med tiden uden at den udvikling er gået ud over den umiskendelige Kinks-lyd.

Et ultimativt brud mellem brødrene Ray og Dave Davies førte til gruppens opløsning, hvilket millioner af fans verden over har begrædt.

- Det er enestående, at Ray Davies stadig kan finde nye veje, siger Jan Aaskov, der glæder sig til at præsentere ikonet i postens intime rammer, hvor der bliver gjort plads til fire hundrede mennesker.

Billetsalget ventes at begynde mandag på DanBillet.

Et historisk billede fra den legendariske koncert med The Kinks i 1966 i hedengangne Fyens Forum.

Foto: Lone Mengel/

Odense Bys Museer.

Rockstjernen Ray Davies til Odense efter 38 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce