Robotsommerlejr træner hjernen i sommerferien. 20 unge er med for første gang

På robotskole i sommerferien

Der var seriøse miner, hurtige skridt og små tegn på panik. Faktisk mindede stemningen i et fjernt lokale af Odense Tekniske Skole i går om en generalprøve før en stor premiere. 20 unge i alderen 12 til 16 år havde travlt med at finjustere de fire robotter, der siden mandag er blevet bygget og programmeret på robotsommerlejren på Munkebjergvej i Odense. Det er første år, RoboCluster på Syddansk Universitet arrangerer sommerskolen. De unge betaler 500 kroner for kurset og logi på vandrehjem, og succesen forventes gentaget næste år, fortæller Louise Skovborg Just, der er projektleder hos RoboCluster.
MUNKEBJERG: Der var seriøse miner, hurtige skridt og små tegn på panik.

Faktisk mindede stemningen i et fjernt lokale af Odense Tekniske Skole i går om en generalprøve før en stor premiere.

20 unge i alderen 12 til 16 år havde travlt med at finjustere de fire robotter, der siden mandag er blevet bygget og programmeret på robotsommerlejren på Munkebjergvej i Odense.

Alt skulle være klar til, at grupperne i dag skal dyste i Rosengårdcentret om flotte præmier.

Bare det virkede

Hos Hold 1 var robotten langt fra veldresseret nok til at deltage i konkurrencen. Konstant var den ved at køre ud over kanten på testbanen.

- Typisk. Det vil aldrig virke, når det skal, bandede deltagerne skiftevis.

Men de bolde, der skulle samles op, trillede i samme retning.

- Vi ville blive rigtig glad, hvis den virkede nu, tiggede blandt andet 13-årige Benjamin Fagerlund.

Han har valgt at genoptræne hjernen her den sidste uge, før hverdagen igen kalder på Agedrup Skole.

- Jeg syntes, det kunne være hyggeligt at lære lidt mere om robotter, og så legede jeg altid med Lego, da jeg var helt lille. Så jeg har bygget interessen derfra, fortæller han.

Også hos Hold 2 manglede de sidste justeringer i går at blive gjort.

Her kæmpede blandt andre 14-årige Katrine Rav fra Henriette Hørlücks Skole i Odense.

- Der kommer hele tiden nye udfordringer. Du skal virkelig tænke over, hvordan får jeg bedst løst den her opgave. Jeg synes, det er en god og anderledes måde at bruge min sommerferie på. Det er et godt alternativ til bare at ligge på stranden og dase. Og så er det lærerigt. Vi har lært en masse om design og programmering, og man får en masse gode venner, fortæller hun.

Det er første år, RoboCluster på SDU arrangerer sommerskolen. De unge betaler 500 kroner for kurset og logi på vandrehjem, og succesen forventes gentaget næste år, fortæller Louise Skovborg Just, der er projektleder hos RoboCluster.

- Vores mål er at udvide sommercampen til flere hold. For vi er også interesseret i at lave et alternativ til fodboldskolen. Og de sluger alt, hvad vi kommer med. De har interessen på forhånd og er meget engagerede, fortæller Louise Skovborg Just.

De unges arbejde kan opleves i dag og i morgen i Rosengårdscentret på udstillingen "Styr på Robotterne."

I dag fra klokken 15 til 16 kan du se sommerskolens fire hold konkurrere i robotfærdigheder. Det sker på Store Torv i Rosengårdcentret.
  • Fyens Stiftstidende