Risikerer udvisning efter retssag: 44-årig tilbragte juleaften på politigården efter flere indbrud

Politigården i Hans Mules Gade i det centrale Odense. Her tilbragte en 44-årig mand juleaften, efter han blev anholdt og sigtet for en række indbrud i julemåneden. Foto: Michael Bager

Risikerer udvisning efter retssag: 44-årig tilbragte juleaften på politigården efter flere indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand med udenlandsk baggrund risikerer at blive udvist for en række forbrydelser. Sagen skal for retten torsdag, og anklagemyndigheden vil have den tiltalte idømt psykiatrisk behandling.

Står det til anklagemyndigheden, skal en 44-årig mand både idømmes behandling på psykiatrisk afdeling og senere udvises fra Danmark.

Den 44-årige skal torsdag for Retten i Odense, hvor han er tiltalt for en række indbrud, tyverier og desuden ildspåsættelse i en lejlighed.

Han er tiltalt for i alt 14 forskellige forhold, der alle skal være begået sidste år. En række af forbrydelserne skal dog være sket i december.

Juleaften fik kriminaliteten imidlertid en brat ende, da manden blev taget med på politigården i Hans Mules Gade. Her blev han klokken 21.35 fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain.

Stjal julepynt og chokolade

Forinden har han ifølge anklagerne brugt julemåneden til flere indbrud. Blandt andet den 21. december, hvor han i en villa skal have stjålet to armbåndsure, et musikanlæg samt chokolade og julepynt.

Den 24. december fortsatte han angiveligt med indbrud i en lejlighed, hvor der blev stjålet et Armani-ur, 20 euro, en guldhalskæde og en sparebøsse, inden det gik ud over Mamma Mia Pizza på Sdr. Boulevard, hvor der forsvandt 1062,50 kroner og to colaer.

Manden er desuden tiltalt for at være brudt ind i grillbaren Hos Sandras på Bogensevej i Odense, hvor der den 7. december klokken fem om natten blev stjålet en cola, seks dåseøl og en sparegris, der indeholdt omkring 100 kroner.

Samme nat har manden angiveligt også været på spil hos Restaurant Fuglsang, hvor en alarm og ikke mindst en røgkanon stoppede foretagendet.

Ildspåsættelse i lejlighed

Anklageskriftet rummer også et forhold om ildspåsættelse. For den 10. november omkring klokken 18.30, skulle den tiltalte have sat ild til en lejlighed i Odense.

Derudover er han anklaget for flere tilfælde af tyveri i Magasin, hvorfra han skal have stjålet adskillige parfumer og en creme. I netop Magasin skal den 44-årige ved en anden lejlighed have overtrådt våbenloven ved at være i besiddelse af en foldekniv. En lovovertrædelse, han også tidligere er straffet for.

Bliver manden dømt, risikerer han en dom til behandling på psykiatrisk afdeling med vilkår om, at Kriminalforsorgen efterfølgende sammen med en overlæge kan beslutte, at han skal genindlægges. Den psykiatriske behandling bør ifølge anklagemyndigheden være uden tidsbegrænsning, men dog med maksimalt et års ophold på psykiatrisk afdeling.

Anklagemyndigheden vil også have den 44-årige idømt udvisning fra Danmark med indrejseforbud i 12 år, fremgår det af anklageskriftet.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

Risikerer udvisning efter retssag: 44-årig tilbragte juleaften på politigården efter flere indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce