Ny Sport

Danmarks nok nyeste officielle sport hedder Ringo og blev i oktober introdueret på Skt. Klemensskolen. Spillet med de få regler og remedier er et skoleeksempel på, at det mest enkle som oftest også er det sjoveste

Skt. Klemens: Slår man ordet 'ringo' op i google-browseren, fremkommer en masse webside- og billedforslag med Beatles-trommeslageren Ringo Starr, en enkelt teleudbyder popper op og en kontantløs parkeringsløsning melder sig ind i søgespektret.

Men ingen af forslagene beskriver et spil.

Det er meget sigende for Ringo-sportspillets skyggetilværelse i Danmark. Nu er den første og eneste officielle klub dog blevet grundlagt i kongeriget - nærmere betegnet i Skt. Klemens - hvor seks kammerater bogstaveligt talt har kastet sig ind i den sjældne og ganske simple udfoldelse.

Min ring klatrer over nettet, som var den en lidt for pizza- og ølglad oldboysspiller, der forcerer banden ved et indendørs fodboldstævne. Det er ikke godt. Ringen skal over kvartbanemarkeringen for at tælle i serven

Fra artiklen

Alt, hvad de i sagens natur behøver, er to kraftige gummiringe og et net. De mangler sådan set bare plads.

- Hvis vi bliver mange flere, end vi er lige nu, så løber vi ind i nogle udfordringer, for vi kan maks være seks i spil ad gangen og der er kun en bane, hvor vi træner. Så vi er i gang med at undersøge mulighederne for at spille i Munkebjerghallen, fortæller ringo-missionær og formand, Jesper Houmann Kaittai, som med sine kumpaner i øjeblikket låner Skt. Klemensskolens fine, men en anelse for lavloftede gymnastiksal.

Kast og grib

Ringo er simpelt, fordi reglerne er enkle. I sin grundform minder det om badminton eller volleyball. Objektet er at få gummiringene til at ramme modstanderens gulv på den anden side af nettet. Og ja, det er ringe i flertal. For hvert hold starter med én og server på samme tid.

Griber det forsvarende hold ringen, sender de den tilbage igen med den samme hånd, som de greb med. Man må kun gribe med en hånd. Den skal returneres inden for tre sekunder - en ting, der gør det simple spil til en prøvelse i rådvildhed og netop derfor ganske morsomt.

Efter at have set fire af den unikke klubs medlemmer spille et sæt, overtager avisens udsendte for formanden, der i allerførste gribemanøvre vrikkede rundt. Skadet i første sekund.

Vær opmærksom

Jeg kaster først på mit hold. Fra baglinjen holder jeg gummiringen som var det en frisbee og afventer signal.

- 3-2-1 nu, lyder det fra min pendant i den modsatte ende.

Vi kaster på samme tid. Min ring klatrer over nettet, som var den en lidt for pizza- og ølglad oldboysspiller, der forcerer banden ved et indendørs fodboldstævne. Det er ikke godt. Ringen skal over kvartbanemarkeringen for at tælle i serven.

Den modsatte ring kommer dog pænt over nettet og lige imod mig. Umiddelbart fint for mine chancer for at gribe den, hvis jeg da havde opdaget den. Men min fulde koncentration er fokuseret på min egen dovne ring, hvis kraft og højde jeg står og ægrer mig gul og grøn over.

Pludselig bliver jeg bevidst om den torpederende ring, der skyder ind i periferien af mit synsfelt. Den rammer ind lige i favnen på mig og i en blanding af overraskelse, panik og desperation, griber jeg med begge hænder.

Mine første sekunder med ringo er en total fiasko, men de andre spillere er venlige og lader mig prøve igen. Ingen pointtab.

Da vi først for alvor går i gang igen glider det bedre. Der er klare svipsere her og der, men man fanger hurtigt kaste-, gribe-, sigtedynamikken og erfarer, at tre sekunder er ret lang tid.

Jeg ender med at vinde mit første sæt 22-20 godt tilfreds med indsatsen og en sport rigere i egenskabsdepotet.

Læs mere på side xx om hvorfor Jesper Houmann Kattai har bragt Ringo til Odense.

  • Af: