Riisager om sit skoleaftryk: Mere frihed og plads til at slå håret ud


Riisager om sit skoleaftryk: Mere frihed og plads til at slå håret ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgerne kan ikke sætte kryds ved undervisningsminister Merete Riisager (LA), når der næste gang skal skrues et Folketing sammen. Læs her, hvor hun selv mener at have sit aftryk i den danske skoleverden.

Hun kunne vælge at pege på rækken af konkrete, politiske aftaler, hun har lavet på skoleområdet.

Men Merete Riisager - Liberal Alliances undervisningsminister, der netop har meddelt, at hun efter næste valg dropper sit folketingsliv - peger her på to mere generelle aftryk, hun selv mener at have sat på det danske skolevæsen gennem sin tid i ministeriet.

1. Et stilskifte)

- Noget af det, jeg er allermest glad for og stolt over, er det stilskifte, jeg har været med til at lave på folkeskoleområdet med mere frihed. Jeg har blandt andet lavet et opgør med læringsmålstyringen, der er også forsøget med kortere skoledage, og nu lægger vi op til forsøg med selvstyrende skoler.

- Friheden hænger også sammen med lærernes arbejdsglæde og motivation, som var udfordret, da jeg trådte ind i Undervisningsministeriet. Men uden glade og motiverede lærere, kan vi ikke skabe en god skole, og derfor har det været vigtigt for mig at trække flere lærere og andre skoleaktører ind i ministeriet og slå dørene op for dem, der ved noget om hverdagen. Heldigvis har vi haft et rend af forskellige folk, for selv om vi har dygtige og professionelle medarbejdere i ministeriet, så skal vi være i konstant dialog med civilsamfundet.

2. Det gode børneliv)

- Børnene skal selvfølgelig lære noget i skolen, men hvis man hele tiden tænker på, hvad de nu skal bruge det til, hvilket Excel-ark det nu passer ind i, så har det en pris. Vi skal ikke kun have øjnene rettet mod at skabe små effektive skatteydere, for så bliver det for svært også at skabe det gode børneliv. Der skal være plads til leg og glæde og også til sportsaktiviteter efter skoletid.

- Når vi er kommet dertil, hvor også frikvartererne er fokuseret på et udbytte, så er vi gået for langt, synes jeg. Man behøver ikke altid at kunne definere udbyttet, der skal være plads til at slå håret ud og bare have det sjovt. Lad børnene få deres eget rum.

Riisager om sit skoleaftryk: Mere frihed og plads til at slå håret ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce