Rigtige Pippi tæt på at skuffe 14.000


Rigtige Pippi tæt på at skuffe 14.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILBAGEBLIK: I 1971 ventede børnene på Pippi fra filmen i timer i Tivoli

ODENSE: Evigt unge Pippi Langstrømpe er ikke bare populær på Sukkerkogeriets scene i øjeblikket i skikkelse af Sanne Saerens Taasti.

På en regnfuld søndag for 34 år siden skulle den "rigtige" Pippi - svenske Inger Nilsson - optræde på Fyns Tivolis Friluftscene.

14.000 børn og voksne væltede ind ad indgangene til Tivoli, hvor de i øsende regn og stærk blæst ventede mellem to og fire timer på at se idolet, som var mærkbart forsinket.

"Der var optræk til skandale og tilløb til kaos", skrev Fyens Stiftstidende om arrangementet:

"Hele Tivoli var tæt pakket med mennesker. Allerede ved 13-tiden var der kødannelse ved de to indgange, og tilskuerne sad på havens hustage, i lysmasterne og overalt på jorden."

Optræk til slagsmål

"I eftermiddagens løb blev køen foran hovedindgangen så lang, at folk måtte vente op til en time for at komme ind. Der var optræk til slagsmål blandt de ventende, og Tivoli mobiliserede politiet for at holde orden i rækkerne."

Sådan skrev Stiftstidende dagen efter med billeder af fortvivlede, grædende og sjaskvåde børn, der troede, at Pippi ikke ville komme alligevel.

Inger Nilsson mødte op halvanden time for sent - vist nok på grund af forsinkelse på båden fra Göteborg til Frederikshavn. Forestillingen blev yderligere en halv time forsinket, da hun skulle have en knap syet i.

Et uforglemmeligt møde

For Chresten Sommerlund, der dengang var kunstnerisk leder af Fyns Tivolis Friluftscene, blev mødet med Pippi et uforglemmeligt minde.

- Via politiet i Göteborg og Frederikshavn sporede vi Pippi til Århus. Betjente fra Odense kørte hende i møde, og fra Vejle kørte hun med politieskorte til Fyns Tivoli, fortæller Chresten Sommerlund, der i dag som 76-årig stadig driver reklamebureau i miniformat.

Da Pippi omsider kom på scenen lød et jubelskrig og især Pippi-sangen vakte begejstring i modsætning til popmelodierne, som hun brugte mest tid på.

- Jeg var rasende

- Jeg var rasende over forsinkelsen og gav hende en ordentlig overhaling, som dog ikke rørte hverken hende eller hendes far synderligt. De var søde og rare og trak bare på skulderen. Sket var sket, og "the show must go on", som de sagde, da vi spiste bagefter, beretter den nu pensionerede Sommerlund.

Nutidens Pippi Langstrømpe på Sukkerkogeriet har udsolgt alle forestillinger frem til og med den 19. marts. Kun til en ekstraforestilling lørdag den 12. februar klokken 13 er der stadig billetter tilbage.

Rigtige Pippi tæt på at skuffe 14.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce