Retssag om gruppevoldtægt: Skiftedes til at slå kvinde i 30 minutter

Retssagen finder sted i Odense og kører som en nævningeretssag. Arkivfoto: Michael Bager

Retssag om gruppevoldtægt: Skiftedes til at slå kvinde i 30 minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag begyndte retssagen mod tre mænd og en kvinde, der er tiltalt for at have begået gruppevoldtægt og grov vold mod en udenlandsk kvinde. Flere af de tiltalte erkendte sig skyldige i spørgsmålet om vold, men ingen står ved gruppevoldtægten.

- Han sagde, at han havde haft sex med hende. Frivilligt. Det syntes jeg var mærkeligt, for vi havde jo lige tævet hende.

Det sagde den sidste af fire tiltalte i sin forklaring af, hvad der natten til den 5. juni 2018 fandt sted i Kongens Have. Han er en 34-årig mand, der sammen med sin 28-årige kæreste og to bekendte på 34 år og 35 år er tiltalt ved Retten i Odense for grov vold og gruppevoldtægt af en udenlandsk kvinde.

Alle fire tiltalte nægtede sig skyldige i anklagerne om gruppevoldtægt, men tre af de tiltalte erkendte, at de slog den udenlandske kvinde. Den sidste tiltalte nægtede dog at skulle have begået hverken vold eller gruppevoldtægt.

De tre tiltalte mænd har i flere år været en del af misbrugsmiljøet i Odense, og ham, der nægter sig skyldig, er hjemløs. Da episoden fandt sted havde den tiltalte kvinde kun været i miljøet i cirka et år.

Sagen kort
De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet i 10 måneder, fordi deres sag blev udskudt i december grundet en syg forsvarer.Sagen drejer sig om tre mænd og en kvinde, der er anklaget for at have begået grov vold og gruppevoldtægt mod en udenlandsk kvinde i Kongens Have natten til 5. juni 2018.

Alle tiltalte har været gennem flere afhøringer, hvor hver afhøring har ført flere og flere detaljer med sig.

De tiltalte er alle etnisk danske og kommer fra Odense. De færdes alle i det samme miljø, der beskrives som et misbrugermiljø. De var da også alle påvirket af alkohol, hash og kokain den pågældende dag.

Slog i 30 minutter

For sagens involverede begyndte episoden med fodbold i Kongens Have, hvor der blev indtaget rigeligt med alkohol og stoffer. De tiltalte, offeret, offerets kæreste og et vidne var til stede.

De tiltalte havde set sig sure på offeret og hendes kæreste, fordi de angiveligt havde stjålet penge fra gruppen. Da kæresten smuttede rottede de tiltalte sig derfor sammen mod hende.

Midt i Kongens Have satte de fire den udenlandske kvinde ned og omringede hende, hvorefter de skiftedes til at slå hende med flad hånd. Det blev de ved med i 30 minutter, uden at den udenlandske kvinde kæmpede imod. Et par gange spurgte hun blot sine overfaldsmænd "hvorfor?". En af de tiltalte erkender, at han tog et reb, bandt det rundt om kvindens hals og strammede til, indtil hun lavede mærkelige lyde.

En bekendt til gruppen ringede efter politiet, som ankom klokken 00.56. Offeret var dog et andet sted i haven, hvilket politiet ikke vidste, så de foretog ingen anholdelser.

Senere på natten mødtes de tiltalte igen et andet sted i Kongens Have. Den ene tiltalte fortalte, at han så den udenlandske kvinde gå arm i arm med den hjemløse tiltalte. Han fortalte, at de havde haft frivillig sex.

Den tiltalte gik fra stedet for at købe kokain, og da han kom tilbage lå offeret i en sovepose. Hun blødte og havde tydeligt ondt, men da den tiltalte så hende, blev han vred igen.

- Jeg tog en pude op foran hendes hoved og slog, for jeg kunne ikke holde ud at se hende i ansigtet. Jeg brækkede hendes næse, forklarede han.

De tiltalte skulle derefter have forladt stedet.

Dna-spor i undertøj

Blandt de vigtigste beviser er dna-prøver fra den forurettede kvindes negle og hendes undertøj, der med høj sandsynlighed matcher den hjemløse tiltalte, som angiveligt havde sex med kvinden. Ifølge de andre tiltalte overtalte han også dem til at gå med på en løgnhistorie til politiet om, at de fandt forurettede bundet og forslået i et buskads. Den historie har de tiltalte selv skudt ned ved efterfølgende afhøringer.

Den hjemløse tiltalte ønskede dog ikke at afgive forklaring i retten, og dermed mangler en meget vigtig brik i jagten på sandheden om, hvad der præcist fandt sted natten til 5. juni i Kongens Have. Det var i øvrigt også ham, der nægtede sig skyldig.

Næste gang, retten samles på torsdag 21. marts, skal offeret, hendes kæreste og vidnet, der anmeldte episoden, afgive forklaring. Derudover skal en betjent og en retsmediciner komme med deres udsagn.

Først i næste uge ventes der at falde dom.

Retssag om gruppevoldtægt: Skiftedes til at slå kvinde i 30 minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce