Retssag om Byens Bro igen udskudt

Det trækker ud med at få gjort Byens Bro, der åbnede sidste i år i maj, færdig. Arkivfoto: John Fredy
Foto: John Fredy

Retssag om Byens Bro igen udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et dødsfald i en af advokaternes nærmeste familie udskyder retsmøde, der var planlagt til på fredag

Odense: Det afsluttende retsmøde i sagen om Byens Bro mellem Odense Kommune og grundejer Finn Thomsen skulle være afholdt på fredag.

Men nu er retsmødet aflyst og udsat, fordi Odense Kommunes advokat er blevet ramt af et dødsfald i den nærmeste familie.

Finn Thomsens advokat, Tue Lundkvist, bekræfter oplysningen, som han blev orienteret om tirsdag.

- Jeg ved p.t. ikke, hvornår et nyt retsmøde kan komme i stand, men jeg gætter på, at der går minimum to måneder, inden et nyt retsmøde kan gennemføres. Der er jo tre dommere på sagen, og derfor er det sværere at finde et tidspunkt, hvor alle har plads i kalenderen, skriver han i en mail til avisen.

Dermed er der udsigt til, at den langvarige juridiske strid om Byens Bro tidligst kan afgøres i løbet af foråret. Når det sidste retsmøde har været afholdt, ventes der at gå yderligere nogle uger, inden retten afsiger dom.

- Der vil typisk gå fire uger efter retsmødet, inden dommen afsiges, oplyser Tue Lundkvist.

Første del i kompliceret sag

Retssagen om Byens Bro er blot første del af den samlede tvist mellem Odense Kommune og Finn Thomsen, der ejer arealet nord for broen.

Striden, der er yderst kompliceret, handler om, at Odense Kommune har stævnet Finn Thomsen for cirka tre millioner kroner. Kommunen mener, grundejeren har pligt til at betale det beløb i bidrag til broprojektet.

Finn Thomsen mener omvendt, at Odense Kommune skylder ham 13-14 millioner kroner for den del af hans jord, som kommunen allerede har eksproprieret. Men det spørgsmål kan først afgøres, når der igangværende retssag er afsluttet.

Desuden mangler parterne at indgå en aftale omkring det resterende stykke af Finn Thomsens jord nord for broen, som indgår i broprojektet.

Tanken er, at der skal etableres ankomstplads og cykelparkering på området.

Retssag om Byens Bro igen udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce