Retssag i Odense: Ægteskab var fup og fidus

Et yngre par skal onsdag i retten for dokumentfalsk ved at have hævdet, at de var gift. Det gjorde parret for at sikre manden opholdstilladelse i Danmark. Foto: Robert Wengler

Retssag i Odense: Ægteskab var fup og fidus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yngre par løj sig til at være blevet gift på Cypern for at få EU-opholdstilladelse i Danmark, men det blev opdaget, og nu er parret tiltalt i Retten i Odense for dokumentfalsk.

Det var fup og fidus, da et yngre par med udenlandsk baggrund for en måned siden viste en ægteskabsattest fra Cypern på Statsforvaltningen i Odense. Parret var nemlig slet ikke gift med hinanden.

Det gjorde parret for at opnå EU-opholdstilladelse i Danmark og få udstedt et EU-opholdsdokument.

Det fremgår af anklageskriften mod parret, en mand på 42 år og en kvinde på 39 år, som onsdag skal i Retten i Odense tiltalt for dokumentfalsk.

Vielsesattesten fra Cypern var nemlig falsk, og den skulle sikre den 42-årige mand, at han kunne få lov til at opholde sig i Danmark.

Den 9. oktober 2017 om formiddagen var manden og kvinden mødt op på Statsforvaltningen på Mogensensvej i Åløkkekvarteret, hvor de afgav en falsk erklæring på tro og love. De skrev under på, at de den 23. januar 2014 havde indgået ægteskab med hinanden i Nicosia på Cypern.

Hvor længe, den 42-årige mand har opholdt sig ulovligt i Danmark, vides ikke, men han er også tiltalt for at have overtrådt udlændingeloven, både ved at have opholdt sig illegalt i Danmark og ved at have haft arbejde uden arbejdstilladelse.

Manden er også tiltalt for at have været i besiddelse af børnepornografi ved på Odense Politigård på sin mobiltelefon at have haft to videoklip af børn i alderen skønsmæssigt tre til otte år have anden kønslig omgang end samleje, fremgår det af anklageskriftet.

Ud over fængselsstraf kræver anklagemyndigheden også begge udvist af Danmark, og for den 42-årige mands vedkommende med et indrejseforbud i seks år.

Retssag i Odense: Ægteskab var fup og fidus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce