26-årig mand tiltalt for voldtægt af 27-årig tidligere kæreste i mandens lejlighed i Odense

Odense: Var det sex efter gensidig aftale, eller var det voldtægt?

Spørger man en 27-årig kvinde var det voldtægt, mens hendes tidligere kæreste, en 26-årig mand, mener, det var frivilligt efter gensidig aftale og derfor ikke voldtægt. Faktisk har de to parter fuldstændig modstridende forklaringer.

Manden er tirsdag formiddag tiltalt ved Retten i Odense, og allerede fra starten har han nægtet voldtægt. Den skulle have fundet sted den 22. oktober 2015 på mandens bopæl i Odense, hvor han blandt andet skulle have trukket hende ind i sin lejlighed, slået hende, givet hende håndjern på, og haft anden kønslig omgang end samleje, inden han tiltvang sig samleje med hende bagfra.

Parret har kendt hinanden i mange år, og de har levet i et stormfuldt samliv. De bor nu hver for sig, og ifølge mandens forklaring i grundlovsforhøret umiddelbart efter episoden i oktober skulle kvinden aflevere en nøgle til ham, men det endte med, at de ifølge manden havde frivillig sex sammen. Samme forklaring har han tirsdag formiddag fastholdt i retten.

Af hensyn til parrets børn er der nedlagt navneforbud, og det er ifølge dommer Jens Lind stadig gældende.

Manden er også tiltalt for dødstrusler, for uberettiget at have skaffet sig adgang til en privat beboelse i Odense, og for hærværk ved at kaste en mobiltelefon ind i en væg. Også disse ting nægtes.

Manden har aldrig været varetægtsfængslet. Under grundlovsforhøret i oktober mente retten godt nok, at der var begrundet mistanke mod ham, men ikke nok til at holde ham varetægsfængslet.

Flere vidner skal i løbet af tirsdagen afhøres, heriblandt også ekskæresten, hvor dørene vil være lukket for at undgå unødig krænkelse af hende. Der ventes dom tirsdag eftermiddag.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle

Justitsminister vil skærpe straffen for voldtægt

Voldtægts­sigtet løsladt af retten

Mand fra Odense sigtes for voldtægt

Mand fra Odense sigtes for voldtægt